AMD FX-9590: un procesor la 5 GHz pentru gameri

AMD FX-9590: un procesor la 5 GHz pentru gameri
23:05 11.06.2013

AMD, principalul concurent pe segmentul gaming (mai este si altul?) al Intel, care a lansat de curand noi procesoare, si pentru smartphone, a adus un nou procesor, AMD FX-9590, care are o fecventa de „doar” 5 GHz.

Procesor AMD FX 5GHz

Totul e la E3, unde nu doar cei care fac componente hardware vor sa se impuna, ci si cei care le folosesc (Sony si Microsoft) ies in fata, dar si cei care se folosesc de ele (Mad Max).

Mai exact, AMD a prezentat astazi noul membru al familiei de procesoare AMD FX, primul procesor la frecvente de 5 GHz din piata, AMD FX-9590, cu opt nuclee, care aduce noi performante. Da, sunt multe jocuri care sunt dezvoltate pentru procesoarele AMD, cum ar fi cele cu The Cronicles of  Riddick, care cer performante hardware „riddick-ate”.

”Noul procesor de 5 GHz este alegerea clara pentru majoritatea gamerilor ce urmăresc experiente multimedia si gaming la rezolutii ultra-inalte, si suport pentru tehnologia AMD Eyefinity”, a spus Bernd Lienhard, vice-presedinte si manager general Client Products Division, AMD. Da, este o declaratie clasica, dar nu putem decat sa le asteptam sa le testam, cu tot cu „aplicatiile” de rigoare.

Oricum, concurenta este mai mult decat buna pentru gameri, si nu doar. Conform celor de la AMD, seria FX-9000 va fi initial disponibila in PC-uri, prin intermiediul integratorilor de sistem.

Cele doua modele de procesoare AMD care vor fi disponibile sunt  FX-9590 cu 8 nuclee “Piledriver”, 5 GHz Max Turbo si FX-9370 cu 8 nuclee “Piledriver”, 4,7 GHz Max Turbo.

Preturile pentru AMD FX-9590 nu au fost facute publice, deocamdata.