Intel a lansat a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core

Intel a lansat a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core

Intel Corporation a lansat cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, care va aduce un nou val dispozitive 2 in 1, ceea ce inseamna ca vom avea tablete cu performante de desktop.

Intel Core i7_Haswell 2

De asemenea, Intel a scos la lumina si viitoarea generatie a procesoarelor quad-core Atom de tip SoC, pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail-T”), pentru tablete, care va fi disponibila spre finalul anului, dar si pe cea pentru smartphone-uri, atomii cu nume de cod “Merrifield”

Aceste noi procesoare, sunt construite pe microarhitectura Haswell pe 22nm, si aduc o crestere cu 50% a autonomiei bateriei in timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generatia anterioara. Noua generatie de procesoare Intel Core are chipset-ul grafic incorporat, cu o performanta de doua ori mai mare comparativ cu generatia anterioara. Anumite procesoare din aceasta nou generatie au inclus chipset-ul grafic Iris, care aduce performante grafice foarte bune.

O alta noutate prezentata la Computex a fost un sistem de interactiune bazat pe recunoastere vocala si gesturi cu ajutorul unui ultrabook 2 in 1, care avea inclus unul din noile procesoare Intel, pe care a fost instalata camera Creative Senz3D. De asemenea, Intel a prezentat si tableta Samsung Galaxy Tab 3 de 10,1 inchi, care are la baza pe procesorul Intel Atom Z2560 cu nume de cod Clover Trail+. Samsung Galaxy Tab 3 10,1 va fi echipata cu modemul Intel XMM 6262 3G sau cu Intel XMM 7160 4G LTE. XMM 7160 reprezinta una dintre solutiile multimode-multiband pentru roaming LTE de cele mai mici dimensiuni, cu unul dintre cele mai mici consumuri de energie.

Citește și: