Romania nu mai e in top 10 la viteza de internet

Romania nu mai e in top 10 la viteza de internet

Tocmai a fost publicat raportul State of the Internet al Akamai pentru trimestrul I al anului 2012. Acesta a ajuns sa fie foarte important in piata de IT cand vine vorba de performanta, dar mai ales de evolutia internetului.

Romania Internet

Viteza medie de acces la internet a crescut usor de la an la an, iar acest trend se mentine in continuare. Traficul de pe mobile in aceeasi perioada de timp aproape s-a dublat. Astfel s-a confirmat ca explozia achizitiilor de smartphone-uri si tablete are repercusiuni si in acest domeniu.

In cifre, viteza medie globala de acces la internet este de 2,6Mbps, mai mare decat in ultimul trimestru din 2011 dar identica cu cea obtinuta in urma cu 3 trimestre. Desi surprinde extrem de multe informatii legate de acest domeniu al conexiunilor la internet de orice tip, cele mai multe detalii le gasiti pe site-ul oficial www.akamai.com.

In ceea ce ne priveste pe noi ca romani, dupa cum se vede, la capitolul viteza medie nu mai suntem in top 10, in urma unor tari precum Coreea de Sud, Japonia sau Olanda. In schimb, la capitolul viteza maxima obtinuta cu o conexiune la internet ne situam relaxat pe locul 4 cu 38,8 Mbps, dupa Hong Kong – 49,3 Mbps, Coreea de Sud – 47,8 Mbps si Japonia – 39,5 Mbps. Din pacate, din cauza faptului ca inca mai exista conexiuni extrem de lente in tara noastra, aceasta viteza nu ne-a pozitionat in mult ravnitul top 10 al vitezelor medii. Desi nu cu mandrie, ne mai aflam intr-un top 5 cand vine vorba de internet: atacurile virtuale care pleaca din tara noastra. Acest rang l-am obtinut generand doar 3% din toate atacurile de pe glob, dupa China – 16 procente, SUA – 11 procente, Rusia – 7 procente si Turcia 5,7 procente.

voce vs date

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: