Microsoft te ajuta sa-ti alegi un browser si in Windows 8

Microsoft te ajuta sa-ti alegi un browser si in Windows 8
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:00 11.09.2012

Dupa ce s-a demonstrat ca Microsoft a inselat intelegerea pe care o avea cu Comisia Europeana o data cu lansarea Windows 7 SP1, preventiv, chiar inainte de lansarea oficiala a noului Windows 8, gigantul din Redmond a introdus deja un buton in interfata Metro care duce catre ecranul de alegere al unui browser. Windows 8 browser choice

Este vorba de Browser Choice Screen, una din functiile pe care compania Microsoft a fost obligata sa le implementeze in toate sistemele sale de operare pe care le comercializeaza in Europa de cativa ani deja. Daca nu mai tineti minte motivul, raspunsul este un proces din 2009 legat de monopolul pe care incerca sa-l impuna Microsoft cu al sau Internet Explorer.

Printr-un update lansat ieri pentru utilizatori de Windows 8 RTM, se pare ca aceeasi functie a poposit si pe noul SO Microsoft. Mai precis, dupa ce ati instalat update-ul si ati restartat computerul, veti fi dus la ecranul din imaginea de mai sus, din care va puteti alege browserul pe care urmeaza sa-l folositi. Tot ca urmare a acestui update, icoana aplicatiei pentru Internet Explorer din taskbar va disparea si ramane doar in Windows 8 Start Menu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI