Un nou clip magnific, filmat din spatiu…

Un nou clip magnific, filmat din spatiu...

Nu au trecut nici 24 de ore de cand atrageam atentia asupra unui scurt metraj, Natural Phenomena, realizat prin intermediul procedeului time-lapse. Acum a venit momentul sa mentionam alt clip impresionant ce foloseste acelasi sistem.

ISS Christoph Malin time lapse

Clipul de mai jos este realizat de un individ pe nume Christoph Malin folosind imagini capturate din Statia Spatiala Internationala. Respectivele imagini realizate cu un Nikon D3s sunt puse la dispozitia oricui de catre NASA.

Pentru scurt-metrajul de mai jos, Christoph Malin a pornit de la ideea de time-lapse in jurul pamantului si a apelat la aplicatii precum Apple Motion si FinalCut Pro X pentru a-si atinge scopul. Efectul spectaculos a fost realizat cu ajutorul unei aplicatii intitulate StarStaX si a fost inspirat de primul film TRON. Va mai aduceti aminte de cursele cu Light Cycle?

In cazul in care va vine greu sa deslusiti informatii care se desfasoara cu viteza prin fata ochilor merita sa retineti ca la origine liniile aurii sunt de fapt fulgere intre nori. Cu un pic de atentie si daca veti reda acest clip in mod HD pe un ecran de dimensiuni generoase ar mai trebui sa vedeti cateva trasee urmate de meteoriti si cativa sateliti. In definitiv un lucru este sigur, rezultatul final este spectaculos.

 

Citește și: