Roverul Curiosity a dat Check-in pe Marte

Roverul Curiosity a dat Check-in pe Marte

Incredibil dar adevarat, pe langa o misiune unica si extrem de complexa, roverul Curiosity mai are timp sa si glumeasca in timpul plimbarilor sale pe Marte.

Mars Rove Curiosity

Daca in urma cu cateva saptamani Curiosity ne impresiona cu o panorama gen Street View a Planetei Rosii, acum ne atrage atentia cu un lucru mult mai simplu: un check in. Folosind Foursquare, roverul a facut primul Check in de pe Marte insa nu a atins performanta de a face si primul check in din spatiu. Aceasta perfromanta a fost realizata pe 22 octombrie 2010 de astronautul Douglas H Wheelock cu Check In de pe Statia Spatiala Internationala.

Cu toate ca pare un pic iesit din comun ca un astfel de robot sa aiba abilitatea sa si glumeasca, respectivul check in a fost insotit de comentariul ,,One check-in closer to being Mayor of Mars”. Pentru cei care nu au mai interactionat cu reteaua de socializare Foursquare, dupa mai multe check in-uri succesive in aceeasi locatie puteti castiga titlul de primar al locatiei respective. Avand in vedere ca nu va ajunge nici unul dintre noi prea curand pe Marte, afirmatia roverului este cat se poate de probabila. Asemanator cu sfaturile pe care le puteti asocia unui loc pe care l-ati vizitat, si Curiosity a simtit nevoia sa lase un mic sfat langa Craterul Gale: ,,Vizitatorii ar trebui sa poarte papuci rezistenti si sa vina cu o cantitate mare de oxigen.”

Curiosity Check In

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: