Apple lanseaza Thunderbolt Display – in sfarsit conectorul e pus la treaba

Apple lanseaza Thunderbolt Display - in sfarsit conectorul e pus la treaba

Daca tot a facut un efort in a integra noul Thunderbolt in toate sistemele companiei portabile si desktop, Apple  a decis ca printr-un singur produs sa arate si in practica, abilitatile noului port. Produsul este intitulat Thunderbolt Display, costa 999$ in Statele Unite, are 27 inci in diagonala, integreaza un panou IPS si suporta o rezolutie maxima de 2560 x 1440 cu un raport lungime:latime, ati ghicit, 16:9.

ThunderboltDispaly_PB_Cables_PRINT

Pe langa faptul ca este primul de acest gen lansat vreodata, noul Thunderbolt Display integreaza un sistem audio 2.1, un WebCam FaceTime HD, 3 USB-uri, un FireWire 800, un port Ethernet, si un port Thunderbolt. Partea interesanta este ca toate aceste elemente de conectica sunt generate dintr-un singur port Thunderbolt din sistemul dumneavoastra.

Pe langa faptul ca scapati foarte usor de cabluri cu acest monitor, il si puteti folosi ca un docking station in toata regula, intrucat acesta include un port MagSafe atasat cablului Thunderbolt care pleaca din spatele panoului catre MacBook-ul dumneavoastra. Tinand cont de aceasta cantitate de functionalitate, ca sa nu mai atragem atentia asupra faptului ca puteti lega pana la 6 astfel de panouri in serie, Apple s-ar putea sa fi adus cu acest monitor singurul argument de care mai era nevoie pentru a atrage si mai mult adepti catre tehnologia Thunderbolt dezvoltata in colaborare cu Intel.

080618_m97_monitor_combo2_ow 058

Citește și: