Toshiba lucreaza la un senzor similar cu Lytro

Toshiba lucreaza la un senzor similar cu Lytro
00:59 28.12.2012

Toshiba lucreaza la un senzor de captura similar ca efect cu , o camera dedicata ce permite focusul ulterior pe o poza

Toshiba senzor lytro smartphone

Mizand pe ce permit captura unui intreg spectru de lumina, Toshiba vrea sa creeze o experienta similara pentru camerele din tablete si smartphone-uri. In practica, pozele respective permit utilizatorului sa faca focus si la o lunga perioada de timp dupa captura.

Trecand peste lungimea de aproximativ 4 inci a camerei Lytro, Toshiba vrea sa recreeze aceeasi experienta cu un cub mult mai compact, de doar 1 centrimetru. Acesta din urma este  format dintr-o matrice de peste 500.000 de micro-lentile pozitionate in fata unui senzor de 5 x 7 mm. Software-ul Toshiba se va ocupa cu combinarea imaginilor capturate de fiecare micro lentila pentru a oferi control asupra focusului dupa captura. Implementata cum trebuie, functia de mai sus ar putea permite si crearea pozei perfecte in care fiecare element component este in focus.

Desi un centimetru nu este o grosime foarte mica pentru un smartphone, daca experienta generata este similara cu cea oferita de Lytro, dimensiunea un pic mai mare este justificata. In acest stadiu detaliile senzorului au fost puse la punct si care sa fie interesati sa implementeze o astfel de creatie in propriile smartphone-uri si tablete. Compania japoneza ne promite ca pana la sfarsitul lui 2013 ne putem astepta si la primele gadgeturi cu un astfel de senzor.

loading...