Sony vrea un full-frame la dimensiuni de NEX

Sony vrea un full-frame la dimensiuni de NEX

Avand in vedere succesul si , Sony vrea sa repete reteta dar cu un corp micro four thirds gen NEX.

sony rx1 dslr proiect

RX1 este primul si singurul aparat foto digital full frame din lume de dimensiunile unui compact. Din pacate el vine cu un pret de 13000 lei fara a oferi posibilitatea schimbarii obiectivului preinstalat de 35mm. Incercand sa remedieze aceasta problema in 2013, Sony se pare ca va lansa cu un senzor la fel de generos.

Aflata se pare in ultimele stadii de dezvoltare, noua camera va reusi sa fie doar un pic . Fiind evident ca va gazdui un senzor full frame, singura dilema pentru producator se pare ca este numarul de megapixeli. In acest moment se lucreaza la doua solutii, una cu senzor de 24 megapixeli si una intre 30 si 32 megapixeli. Pe partea de obiective suportate, pe langa NEX cei de la Sony Alpha Rumors se asteapta sa existe si o solutie pentru utilizarea noii camere in tandem cu lentile Alpha.

Daca aceste zvonuri se confirma si Sony aplica reteta din RX1 pe un body de NEX cu senzor Full Frame, piata aparatelor foto DSLR de mari dimensiuni ar putea primi o lovitura serioasa. In teorie nici nu ar trebui sa fie foarte complicat, in practica insa doar timpul ne va spune daca vorbim de un eventual succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: