Au aparut primele dovezi ale performantelor compactei full-frame RX1

Au aparut primele dovezi ale performantelor compactei full-frame RX1

Prima oara l-am anuntat, a doua oara l-am vazut piesa cu piesa, iar acum este momentul sa vedem si ce poate sa faca. Este vorba de noul DSC-RX1 de la Sony, primul aparat foto compact cu senzor full-frame.

Sony dsc-rx1

Cu toate ca in teorie specificatiile noului RX1 pareau spectaculoase, cei de la Sony si-au dedicat ceva timp pentru a demonstra ca nici in practica nu lasa de dorit.  Cu un pret de 2798 dolari pe Amazon, noua camera creata pentru cei mai pretentiosi utilizatori de compacte a fost folosit atat pentru realizarea catorva capturi foto si video.

Personal, imaginile mi se pare incredibile, mai ales la dimensiunea nativa pe care o puteti vedea in momentul in care faceti click pe oricare dintre imagini. Sub fiecare dintre ele voi detalia configuratia aparatului pentru respectiva scena. Sub imagini poate fi vazut si un clip de prezentare al aparatului impreuna cu film de 3 minute si 41 de secunde capturat in intregime cu noul Sony RX1. Avand in vedere ca aparatul vine fara posibilitatea de a schimba obiectivul, atat clipurile si cat si imaginile au fost capturate cu o distanta focala de 35mm.

photo-sample_rx1_01

Imaginea de mai sus a fost capturata cu un timp de expunere de 2 secunde, f5.6 si ISO 100.

photo-sample_rx1_02

Imaginea de mai sus a fost capturata cu un timp de expunere de 3,2 secunde, f2.8 si ISO 100.

photo-sample_rx1_03

Imaginea de mai sus a fost capturata cu un timp de expunere de 1/25 secunde, f5.6, +0,7 EV si ISO 100.