Sony a99 si NEX-6 doua camere foto ce merita laudate

Sony a99 si NEX-6 doua camere foto ce merita laudate

Sony Alpha 99

Da, stiu, o sa imi iau ceva „capace” pe tema asta de la anumiti fotografi, insa mie mi-au placut. Nu am doar cuvinte de lauda insa pot sa spun ca sunt doua aparate mai mult decat interesante. Apropo ieri a avut loc lansarea oficiala a acestora, prezenta fiind si NEX-5R, fratiorul mai mic al lui NEX-6. Dupa cum bine stiti camerele din seria NEX sunt cele mirrorless, adica nu dispun de oglinda specifica unui DSLR. Alfa 99 este un SLR in toata regula, un full frame chiar ce imprumuta cateva caracteristici de la seria NEX.

NEX-6 este cu un pas mai jos decat NEX-7 folosind un senzor de 16 Megapixeli fata de 24 Megapixeli si avand o constructie din plastic si magneziu in loc de metal. Pe body-ul acesteia a aparut si un buton de tip jog-dial ce permite accesul la functiile de baza imprumutand astfel din functionalitatea unui aparat DSLR. ISO-ul permite o plaja intre 100 si 25600 iar conectorul de blitz este multifunctional putand suporta chiar si un microfon extern. In esenta este un al doilea aparat pentru un utilizator de DSLR, mai ales in cazul in care nu vrei sa cari cu tine o gramada de obiective si accesorii foto. L-as recomanda pentru vacanta avand in vedere ca face niste poze foarte reusite si nici nu este la un pret extrem de mare, aproximativ 950 Euro cu obictivul de kit.

Alfa 99 este cel mai performant din clasa sa, pretul de aproape 2800 Euro doar pentru body spunandu-si cuvantul in acest sens. a99 este un full-frame SLT asa cum l-a denumit producatorul, din cauza oglinzii translucente. Senzorul este unul de 24 Megapixeli FullFrame, necesar pentru un astfel de aparat. Au fost modificate si puterea de procesare cat si constructia aparatului in comparatie cu ultimul FullFrame al producatorului , a900. O multime de functii sunt disponibile acum direct pe ecran, facand destul de greu manevrarea lor pentru cineva care s-a obisnuit cat de cat cu un Nikon, sau cel putin asa am zis l-a inceput cand l-am luat in mana. Dupa jumatate de ora pot sa spun ca nu am avut nici un fel de probleme in controlul si setarile acestuia. Viteza de reactie a aparatului depinde si de obiectivul cu care este folosit, acel 85 mm fix 1.4 cu care era echipat modelul de test fiind absolut exceptional pentru portrete.

Singurul lucru care m-a deranjat a fost Viewfinder-ul, chiar daca este unul de rezoutie inalta nu poate inlocui unul optic. Daca veti folosi doar aparate din gama Sony atunci nu cred ca ar fi o problema majora, va veti obisnui cu el, insa daca mai detineti un alt aparat cu viewfinder optic atunci s-ar putea sa aveti o problema. Mai jos regasiti cateva imagini luate cu acestea.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Alpha/”/]

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: