Sony elimina o functie din PS3, adauga alta

Sony elimina o functie din PS3, adauga alta

Desi prea putini isi mai aduc aminte scandalul iscat in urma cu doi an cand un update de firmware a indepartat posibilitatea instalarii de Linux pePS3, mai trist e faptul ca Sony pare sa nu-si aminteasca.

Sony Life Folding@home ps3

Printr-un nou update ce urmeaza sa fie lansat in cursul zilei de astazi, Sony „ciunteste” din nou portofoliul de functii din PS3.  Cei de la Sony renunta la functia de Folding @ Home, care de alungul anilor a ajutat la cercetarea tratamentului pentru niste boli foarte grave. Lucrand practic pentru Universitatea Stanford, toate PS3-urile ce erau pornite si rulau aceasta aplicatie, participau intr-un proiect de procesare distribuita cu scopul de a ajuta cercetatorii in studierea unor boli ca Alzheimer sau Cancer.

Printr-un post pe blogul PlayStation, Sony a anuntat doua etape in inchidere serviciului. Incepand de azi, 23 octombrie, nu se vor mai putea face inscrieri in program, iar din noiembrie aplicatia Folding @ Home, cat si Life With PlayStation (serviciul prin care era distribuita) nu vor mai functiona. Pentru a-si exprima regretul legat de disparitia functiei, Vijay Pande – seful echipei de cercetatorii de la Stanford a rememorat revolutia includerii acestei functii.

,,PS3-ul a schimbat regulile jocului cand vine vorba de Folding @ Home, deoarece a deschis usile catre noi metode si noi procesoare urmand ca la putin timp sa poate fi folosite si GPU-urile din computer pentru acelasi scop.”

Ca o statistica de final, 15 milioane de utilizatori au fost implicati in acest proiect pana acum si in total au fost investite peste 100 de milioane de ore in eforturi computationale. Acelasi update de software care va incepe inchiderea acestei aplicatii va adauga in sfarsit posibilitatea de a vedea pe PlayStation 3 trofeele castigate de utilizatorii de PlayStation Vita.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: