Fără Linux pe PS3

, 29 Mar, 10:17

linux_on_ps3Noul firmware 3.21 pentru Playstation 3 dezactivează funcţia ”alte OS-uri”, care vizează în special Linux-ul, şi nu mai permite instalarea sistemului de operare nici pe sistemele mai vechi care fac update-ul, din cauza unor probleme de securitate.

Utilizatorii pot refuza noul firmware, dar nu vor mai beneficia de acces la PSN. De asemenea, nici noile jocuri nu vor mai fi compatabilie.

Oficialii Sony nu au făcut publice vulnerabilităţile în securitate şi nici nu au menţionat nimic legat de o înlocuire a acestei funcţionalităţi. Update-ul va fi disponibil din data de 1 aprilie.

Se pare că dezactivarea acestei funcţii are drept rol şi eliminarea pirateriei, deoarece Linuxul şi platformle similare permit acces la unele fişiere din sistem, precum şi trecerea de protecţii. Oricum, se ştie că fenomenul pirateriei pe PS3 este mai rar întâlnit decât pe alte console, datorită rarităţii discurilor Blu-ray.


Sursa: Electronista

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail