Sony a mai convins un hacker sa-si recunoasca vina

Sony a mai convins un hacker sa-si recunoasca vina

Anul trecut o mare parte din serviciile Sony, inclusiv PlayStation Network, au fost puse „pe butuci” de mai multe grupuri de hackeri. Cu acea ocazia au devenit mult mai mediatizate grupari precum LulzSec sau Anonymous. Din pacate repercusiunile nu au intarziat sa apara.

Sony Pictures hacked proces

Dezactivarea unor servicii precum PlayStation Network si furtul de informatii de pe serverele Sony de acum un an s-au reflectat in cateva investigatii atat pe teritoriul SUA cat si in Europa. Cu toate ca nu sunt singurii vinovati, pana acum si-au recunoscut vina pentru fapte legate de respectivele evenimente Cody Kretsinger si Raynaldo Rivera,n ambii fiind fosti membri ai gruparii LulzSec. Cody a ajuns la o intelegere cu procuratura din SUA in luna aprilie a acestui an, in timp ce Raynaldo Rivera abia acum tine capul de afis.

Rivera, care se ascundea pe internet sub pseudonimele neuron, royal sau wildcv a inaintat de buna voie un verdict de vinovat la inceputul acestei luni. Motivat de o sentinta semnificativ redusa, acuzatul a recunoscut ca a colaborat cu alti membri LulzSec pentru a compromite site-urile Sony Pictures, pentru a extrage informatii de pe respectivele site-uri si pentru a le posta la scurt timp online.

Oficial, joi – 11 octombrie, Raynaldo a aparut in fata judecatorului John A Kornstadt pentru a inainta verdictul de vinovat, ramanand acum ca in luna in martie 2013 sa-si auda sentinta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: