Un hacker, membru LulzSec, si-a recunoscut vinovatia intr-un proces

Un hacker, membru LulzSec, si-a recunoscut vinovatia intr-un proces

lulzsec

Chiar daca rareori procesele cu hackeri se reflecta in gasirea unor vinovati, dupa scandalul de anul trecut legat de PlayStation Network se pare ca efortul a fost suficient de mare incat sa fie prinsi macar cativa dintre cei implicati.

Zilele trecute, un membru din gruparea de hackeri intitulata LulzSec si-a recunoscut vinovatia intr-un proces ce viza mai multe infractiuni, printre care conspiratie si accesarea neautorizata a unui computer protejat. Acuzatiile se pare ca vizau doua evenimente separate: atacul asupra PlayStation Network din 2011 si atacul asupra Sony Pictures Entertainment din acelasi an.

In urma unor negocieri cu procurorii, spun cei de la Reuters, inculpatul si-a asumat responsabilitatea participarii la unul dintre cele doua evenimente, din pacate nu stim care au fost beneficiiile pentru hacker in urma acestui gest.

Numele individului este Cody Kretsinger, iar in LulzSec activa cu pseudonimul ,,recursion”. Desi initial a fost primul pe lista presupuselor persoane implicate in atacurile cibernetice asupra Sony de anul trecut, luna trecuta lista celor acuzati a crescut la ordinul zecilor de indivizi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: