Samsung declarat responsabil de moartea unui angajat

Samsung declarat responsabil de moartea unui angajat

In urma unui caz mai putin obisnuit din industria IT, guvernul Sud Coreean a stabilit ca Samsung este direct vinovat de decesul unei foste angajate, Kim.

Samsung responsabil deces angajat

Kim este numele unei foste angajate dintr-o fabrica Samsung. Tanara a murit de cancer la 36 de ani in luna martie a acestui an. Angajata intre anii 1995 si 2000 de catre compania coreeana, un studiu a relevat ca expunerea la radiatii si solventi organici din perioada respectiva au fost cauzele bolii. Situatia aceasta a escaladat destul de mult, avand in vedere ca decizia finala a fost luata de Guvernul Sud Coreean, nu de o organizatie insignifianta. Ministrul Muncii din respectiva tara a recunoscut ca este imposibil de apreciat gradul exact de expunere la radiatii. Cu toate acestea nu exista nici un dubiu in ceea ce priveste o legatura de gen cauza – efect intre boala de care a suferit Kim si perioada angajarii la Samsung.

Familia fostei angajate a fost recompensata pentru pierderea suferita. Desi nu se stie suma exacta platita in acest caz, se vehiculeaza ca ar fi vorba de o cifra echivalenta cu salariul pe o perioada de 4 ani. In cazul in care veti fi tentat sa credeti ca acesta este un caz unic va veti insela amarnic. Pana in acest moment s-au mai inregistrat 3 cazuri separate cu deznodamanturi similare toate legate de practici neglijente din partea Samsung.

Citește și: