Probleme in lant cauzate de noul serviciu Nokia Here

Probleme in lant cauzate de noul serviciu Nokia Here

In 9 din 10 cazuri, faptul ca un serviciu popular este adoptat de diverse companii se reflecta in timp intr-o calitate sporita a respectivului serviciu. Din pacate, dupa ce am anuntat ca Amazon a trecut pe Nokia Maps, o problema cu hartile din noul serviciu Nokia Here a ajuns sa aiba repercursiuni in toate directiile.

Nokia Here probleme israel cipru

In primul rand trebuie sa retineti ca toate aceste probleme au fost cauzate de noul serviciu oferit de Nokia. Primele sesizari au venit de la utilizatori de Flickr care isi doreau sa asocieze locatii pozelor urcate pe site doar pentru a fi intampinati de o harta goala pentru doua tari: Cipru si Israel. Unde cu o zi sau doua in urma existau strazi, autostrazi sau nume de localitati acum era doar spatiu si eventual marcaje pentru cateva rauri. Utilizatorii de Yahoo si Windows Phone 8 au intampinat probleme similare. Norocul pentru utilizatorii de Flickr vine din faptul ca si OpenStreetMaps ofera harti pentru popularul serviciu de fotografie si acesta din urma nu a intampinat subit probleme cu anumite locatii de pe glob.

De cele mai multe ori le iau aparea companiilor care intampina asfel de probleme, mai ales ca vorbim de un serviciu cartografic global care este imposibil sa fie perfect.  In acest caz voi face o exceptie din simplul fapt ca raspunsul oficialilor Nokia a imbracat o problema importanta in niste argumente legate de calitate. In contextul in care intr-un interviu acordat zilele trecute un oficial ajunsese sa recunoasca ca nici Coreea de Sud sau Japonia nu sunt reproduse pe hartile din Nokia Here, un alt oficial a argumentat lipsurile astfel

,,Scopul nostru este sa acoperim intreaga planeta dar in unele cazuri nu avem continut de inalta calitate, din acest motiv ne abtinem pana vom avea respectivul continut decat sa coboram nivelul serviciului.”

In cazul in care cautati o scuza oficiala pentru respectiva problema, aveti dreptate lipseste cu desavarsire. O afirmatie a unui purtator de cuvant Nokia Australia parca nici nu constientiza faptul ca exista o problema undeva

,,Pentru a garanta utilizatorilor cea mai buna experienta cand folosesc Nokia Maps tintim pentru standarde de cea mai inalta calitate posibila cand vine vorba de serviciile pe care le oferim.”

Daca Flickr a gasit o solutie alternativa in OpenStreetMap, din pacate asta nu inseamna ca posesorii de terminale cu Windows Phone 8 au problema rezolvata. Nici utilizatorii serviciului online Nokia Here nu se bucura de o solutie iar problema are toate sansele sa mai continue ceva vreme.

Citește și: