Hartile Nokia nu vor mai fi limitate doar la Windows Phone

Hartile Nokia nu vor mai fi limitate doar la Windows Phone

In cadrul unui eveniment Nokia desfasurat ieri in San Francisco, compania si-a relansat serviciul online de harti. Totodata a anuntat ruperea exclusivitatii noului serviciu cu telefoanele Nokia sau Windows Phone.

Nokia here ios app

Here este numele noului serviciu Nokia Maps. Desi este accesibil si la adresele here.com sau here.net, marea inovatie legata de acest serviciu sta in componenta sa cross-platform. Mai precis, Nokia a anuntat ca Here va fi disponibil prin intermediul unor aplicatii dedicate, in doar cateva saptamani, atat pe Google Play cat si pe Apple App Store. In plus, Nokia a anuntat un parteneriat cu Mozilla in urma caruia la mijlocului lui 2013 Firefox OS va avea o versiune dedicata a serviciului Here sub forma unei aplicatii web.

Atat aplicatiile Here de iOS cat si de Android vor veni cu navigatie turn-by-turn, informatii legate de transportul in comun si, foarte posibil, si o componenta offline. Avand in vedere ca in acest stadiu de dezvoltare aplicatia de Windows Phone – Here Maps ocupa un generos 2.2 GB ar fi absurd sa nu vedem si niste harti. Dezvoltatorii de aplicatii pe Android vor beneficia de un avantaj suplimentar legat de Here, datorita unui nou SDK lansat de companie. Prin intermediul acestuia din urma cei interesati isi pot integra o parte din functionalitatea Here in propriile aplicatii, indiferent daca vorbim de puncte de interes sau de partea de navigatie.

Cu speranta ca aceasta noua initiativa a celor de la Nokia va reusi sa mai salveze un pic din problemele aparente ale companiei, abia astept sa experimentez inca o solutie gratuita de navigatie care se vehiculeaza a fi de calitate.

Citește și: