Amazon – inca un gigant care renunta la Google Maps

Amazon -  inca un gigant care renunta la Google Maps

Dupa mai bine de 5 ani, Apple a renuntat la Google ca si provider de informatii cartografice. Desi motivul primei plecari are cel mai probabil legatura cu pretul practicat de Google pentru acces la Google Maps, in cazul Amazon nu stim inca foarte multe motive.

Nokia-Maps-Kindle-Fire

Bazat in mare parte pe platforma celor de la Googl, Android, sistemul de operare de pe Kindle Fire si Kindle Fire HD va veni in curand fara Google Maps. Totul a inceput in aceste zile cu un comunicat din partea Amazon, care le recomanda dezvoltatorilor de aplicatii sa foloseasca noul Amazon Maps API, in cazul in care au nevoie de  componente cartografice in propriile aplicatii.

Tot acum s-a confirmat faptul ca alternativa la Google Maps are ca si fundatie componente create si folosite de Nokia in Nokia Maps. Acestea din urma au fost facute publice intr-un comunicat de presa al celor de la Nokia. ,,Deciza Amazon de a alege Nokia Location Platform (NLP) este o dovada suplimentara a faptului ca abilitatile noastre in acest spatiu reprezinta un factor cheie de diferentiere si pentru alti jucatori de varf din industrie care-si doresc sa ofere utilizatorilor experiente localizate de calitate.”

Chiar daca printre clientii Nokia se numara deja giganti precum Bing Maps, Yahoo Maps si acum Amazon, mi-e si frica sa ma gandesc care-i atmosfera la Google dupa ce au vazut ca renuntarea Apple la Google Maps in iOS 6 a declansat un trend.