Ouya pentru developeri la sfarsitul lunii

Ouya pentru developeri la sfarsitul lunii

Ouya, consola de jocuri bazata pe platforma Android, va deveni realitate chiar in 2012. Compania omonima a anuntat ca incepand cu data de 28 decembrie, dezvoltatorii de jocuri si aplicatii vor incepe sa primeasca primele dev kit-uri ale acesteia.

Ouya

Chiar daca publicul larg va trebui in continuare sa astepte pana in primavara anului viitor, producatorii de software vor putea sa se joace cu hardware-ul micutei console foarte curand. Pe langa micuta cutiuta care adaposteste procesorul NVIDIA Tegra 3, va fi inclus si un gamepad oficial. Ouya anunta si ca primele console vor fi mai speciale, fiecare pachet fiind „dotat” cu o surpriza.

SDK-ul pentru noua consola va fi disponibil online in aceeasi zi in care unitatile pleaca spre developeri, insa nici acesta, nici software-ul consolei nu vor fi intr-o varianta finala in acel moment. O echipa intreaga va lucra in continuare la interfata acesteia si la un sistem de cautare mult mai relevant decat gasim pe alte platforme de jocuri.

Desi totul suna foarte bine in teorie, sunt ingrijorat de faptul ca Tegra 3 va fi un procesor destul de vechi anul viitor. In lumea Android odata pe an se  dubleaza puterea de procesare, iar cipul in cauza a fost lansat in 2011.  La 99 de dolari/euro, acest mic dispozitiv va fi cu siguranta popular printre fanii platformei Google. Numai o librarie de titluri atractiva va putea totusi sa aduca consola si in mainile gamerilor de pretutindeni.