Ouya – Consola de jocuri bazata pe Android

Ouya - Consola de jocuri bazata pe Android

Daca v-ati plictisit de gamingul pe Xbox 360, PlayStation 3 sau Nintendo Wii, in curand veti avea o alternativa la toate acestea: Ouya. Aceasta va fi mult mai ieftina, va fi bazata pe sistemul de operare Android si va fi o platforma mult mai deschisa, oricine putand dezvolta software pentru aceasta.

Ouya are deja in spate o echipa de oameni capabili, care nu sunt straini de lansarea de noi produse electronice pentru consumatori. Ed Fries, fost executiv in cadrul diviziei Xbox a Microsoft, si Muffi Ghadiali, care a ajutat la dezvoltarea si lansarea originalului Kindle sunt doar cateva dintre numele importante care vor ajuta aceasta noua platforma sa intre pe piata.

Probabil cea mai interesanta informatie despre acest proiect este pretul tinta pentru noua consola Ouya, stabilit la numai 99$.

Spre diferenta de mediile inchise pe care consolele de la Microsoft, Sony si Nintendo le ofera, Ouya vine cu un development kit pe care oricine il poate folosi, iar dezvoltatorii pot publica jocuri pentru aceasta fara restrictii. Chiar daca mai mult ca sigur noua consola nu va zgudui piata jocurilor video, aceasta va oferi o alternativa interesanta pentru dezvoltatorii de jocuri independenti.

Cum vi se pare „la prima vedere”?