NVIDIA s-a decis sa nu mai neglijeze platforma Linux

NVIDIA s-a decis sa nu mai neglijeze platforma Linux

La scurt timp dupa ce a primit un premiu cu rezonanta ,,Millenium Technology Prize”, Linus Torwald isi exprima dispretul pentru Nvidia prin intermediul unor cuvinte obscene. Desi comportamentul respectiv se justifica in luna iunie a acestui an deoarece Nvidia a neglijat platforma Linux de foarte mult timp, la inceputul lunii noiembrie se pare ca situatia este cu totul alta.

nvidia Linux Foundation

Printr-un comunicat dat publicitatii, in aceeasi zi in care Steam pentru Linux intra in beta public, Nvidia anunta lansarea unei noi generatii de drivere – R310. Dedicate in special ultimelor GPU-uri Nvidia din seria 600, va veti bucura sa aflati ca si utilizatorii unor placi grafice cu chipseturi mai vechi, gen 8800GTX vor beneficia de noile drivere.

Desi miscarea a fost cu siguranta stimulata de Valve cu al sau Steam, aceasta lansare reprezinta un pas important in istoria gamingului pe Linux. Noile drivere vor dubla performanta in jocurile 3D si vor reduce semnificativ timpii de incarcare, mai ales cand veti folosi jocuri descarcate prin Steam for Linux, aceastea din urma fiind la randul lor titluri optimizate pentru cele mai noi drivere.

Cu toate ca Steam nu incorporeaza in acest moment noile drivere direct in aplicatie, entuziasmul celor de la NVIDIA pentru platforma a renascut aproape in acelasi moment cu cel al Valve. Ramane acum sa vedem pentru cat timp utilizatorii de Linux nu vor mai fi trecut cu vederea.

Citește și:
Etichete: