Noul update la SkyDrive intarzie din motive financiare

Noul update la SkyDrive intarzie din motive financiare

Cele mai multe update-uri de aplicatii ajung in AppStore fara incidente, din pacate nu asta se poate spune si despre noua versiune de SkyDrive .

Skydrive-Logo Apple Problems

Microsoft a recunoscut in ultimele 24 de ore ca intampina o problema cu procesul de aprobare din partea Apple al noii versiuni de SkyDrive. Din cate se pare, intarzierea vine din cauza refuzului Microsoft de a plati celor de la Apple 30% din banii pe un abonament la serviciul SkyDrive. Politica gigantului din Cupertino a fost din prima zi de AppStore sa preia 30% din orice aplicatie care se vinde prin intermediul propriului magazin virtual. Aceasta problema nu a mai aparut pana in acest moment deoarece in versiunile anterioare era imposibil sa-ti maresti spatiul in cloud-ul Microsoft din interiorul aplicatiei. Incercand sa-si mareasca numarul de utilizatori cu spatiu platit, compania lui Ballmer a decis ca in noul update care se afla pe drum, sa introduca si aceasta functie. Logica Microsoft este ca serviciul pe care il ofera nu se limiteaza la dispozitive Apple, motiv pentru care este absurd ca 30% din banii unui abonament sa ajunga la creatorii unui dispozitiv pe care un utilizator poate nici nu-l foloseste pe toata durata contractului.

Desi cel mai probabil Microsoft va prefera sa scoata orice optiuni de abonare in-app decat sa le dea bani celor de la Apple, ramane sa vedem ce se va intampla cu acest caz. Pana atunci, cele mai importante aplicatii ale Microsoft din AppStore, SkyDrive si OneNote, nu sunt compatibile cu ecranul generos al noului iPhone 5.