YouTube pentru iOS primeste un update important

YouTube pentru iOS primeste un update important

Odata cu lansarea noului iOS 6, Apple s-a disantat complet de serviciile Google, motiv pentru care Google si-a asumat responsabilitatea lansarii unei aplicatii terte de YouTube.

YouTube iOS 6 update iPhone 5 AirPlay

Au trecut 3 luni de la lansarea primei versiuni de YouTube pentru iOS si Google deja a simtit nevoia lansarii unui update pentru populara aplicatie.

Noua versiune de YouTube, descarcabila acum din AppStore, este prima care suporta si ecranul generos al iPad-ului. Pana acum aplicatia era compatibila doar cu iPhone-uri si iPod-uri Touch. Tot in ceeea ce priveste compatibilitatea, noua versiune merge de minune pe iPhone 5, din acest motiv captura de mai sus are un raport de aspect de 16:9. Acest aspect era important deoarece, pana ieri, clipurile rulate de pe YouTube pe  iPhone 5, indiferent de raportul de aspect, se vedeau pe mijlocul ecranului cu benzile negre pe orizontala. Icoana din dreapta jos , de langa cea de fullscreen, din captura de mai sus, face referire la suportul pentru AirPlay, o alta functie noua. Chiar daca pe Apple TV exista deja o aplicatie YouTube aceasta functie noua pentru dispozitivele cu iOS este bine venita. Tot acum puteti adauga sau elimina clipuri din playlisturi pe YouTube, puteti sari dintr-un clip in altul daca exista vreo scurtatura in descrierea unui clip sau, daca vreti, puteti face click pe logo-ul YouTube pentru a accesa o lista cu sugestii pentru canale de continut.

Desi noua versiune a aplicatiei gratuite a luat painea de la gura multor dezvoltatori care faceau aplicatii de YouTube pe iPad contra cost, update-ul semnificativ este un beneficiu important pentru toti.