In curand vom cumpara bilete pentru mers pe Marte

In curand vom cumpara bilete pentru mers pe Marte

Elon Musk, cel a carui companie SpaceX planuia calatorii pe luna pentru oamenii obisnuiti, se gandeste deja la calatorii pe planeta Marte .

Colonie cu oameni pe marte

Intr-un comunicat recent, Elon Musk si-a exprimat interesul pentru a construi o colonie umana pe planeta Marte. In acest stadiu incipient al proiectului se aproximeaza ca noua colonie va putea gazdui fara probleme 80.000 de locuitori cu un cost aproximativ pentru un drum, de 500.000 dolari de persoana. Intr-un transport vor fi gazduite maxim 10 persoane iar mijloacele de deplasare vor fi rachete reutilizabile. Daca va imaginati colonia respectiva ca in filmele SF recente, aveti dreptate. Creatorul vrea sa acopere diversele zone ale coloniei cu semisfere transparente ce pot fi cu usurinta presurizate iar daca lucrurile merg bine vor putea gazdui si cresterea de legume si fructe.

Proiectul ar trebui sa devina realitate in urmatorii 12 – 15 ani iar costul total al planului se aproximeaza a fi in jurul valorii de 36 miliarde dolari. In concluzie, filmele despre exploratorii pe Marte vor continua sa apartina domeniului SF macar inca un deceniu.

Citește și: