NASA se pregateste de mers pe Marte, mai dureaza putin

NASA se pregateste de mers pe Marte, mai dureaza putin

NASA Marte

Intr-o perioada in care companii precum SpaceX se grabesc sa ofere alternative pentru oamenii obisnuiti de a ajunge in spatiu, NASA incepe sa aiba probleme majore cu fondurile, care nu mai vin ca pe vremuri.

Cu toate acestea, compania se pregateste de mers pe Marte. Modulul din imaginea de mai sus a ajuns la Kennedy Space Center saptamana trecuta, si aici va fi dezvoltat in continuare inainte de a fi folosit la primele zboruri ce vor avea loc in 2014, fara pasageri umani. Intitulata Orion, dupa ce va fi terminata, aceeasi capsula va fi folosita, in aproximativ 2021, pentru a trimite primii astronauti pe planeta rosie.

„Vehicolul pe care il vedem aici azi nu este un grafic in Powerpoint, este o nava spatiala autentica ce va fi folosita intr-un zbor de test in 2014.” – Robert Cabana, director al centrului spatial, la primirea capsulei.

Desi aparent are multe in comun din punct de vedere estetic cu Apollo 11, care a fost folosita in 1969 de Neil Armstrong si Buzz Aldrin, NASA tine sa atraga atentia asupra faptului ca aceasta capsula e complet diferita. Acest model modern beneficieaza de progrese majore la capitolul tehnologii de navigatie si sustinere a vietii pe o perioada mai lunga.

Chiar daca mai dureaza pana in 2014, voi ce ziceti ca o sa gaseasca acolo?

Etichete: