18 sept. 2012 | 13:30

Google mai face o achizitie: Snapseed – o alternativa Instagram

ACTUALITATE
Google mai face o achizitie: Snapseed -  o alternativa Instagram

Meebo, Motorola Mobility, Sparrow, Quickoffice sau PushLife sunt doar cateva exemple de companii si servicii achizitionate de Google in ultimii ani, iar gigantul nu pare sa se opreasca. Ultima achizitie? Snapseed.

snapseed

Cu toate ca obiectul celei mai recente achizitii Google este o companie nemteasca intitulata Nik Software, motivatia reala din spatele efortului financiar este de fapt Snapseed. Aceasta este o aplicatie asemanatoare in functionalitate cu Instagram, insa un pic mai complexa. De aici se trage si pretul de 4,99 dolari. Snapseed a reusit sa adune doar in primul an de la lansare 9 milioane de utilizatori. Tot aceasta aplicatie a castigat mult ravnitul titlu iPad App of The Year oferit anual de catre Apple pentru modul inventiv de interactiune pe care l-au integrat dezvoltatorii in Snapseed. In ceea ce priveste creatorul, Nik Software este responsabil si pentru alte cateva aplicatii de editare foto pentru Mac si Windows: Color Efex Pro sau Dfine. In stadiu de proiect exista si o versiune a popularului Snapseed pentru Android, dar momentan vorbim de o aplicatie exclusiva pentru iOS.

Daca e sa ne luam dupa Vic Gundotra din echipa Google+, repartizarea cunostintelor din echipa Nik Sotfware va avea ca tinta sigura serviciul de socializare al Google. ,,Vrem sa ajutam utilizatorii sa creeze imagini pe care pur si simplu le iubesc iar din experienta noastra, Nik face o treaba mai buna ca oricine la acest capitol.”

Google a inceput deja sa faca angajari din echipa de dezvolatori de la Flickr, in timp ce Google+ deja integreaza cateva functii de editare mai destepte: decupare, amplificare a claritati, introducere de mesaje text, plus cateva filtre. Daca Google isi va juca cartile cum trebuie dupa aceasta achzitie,Google+ ar putea sa beneficieze de avantul de care are nevoie pentru a atrage si mai multi utilizatori activi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele