23 mai 2012 | 09:50

Motorola Mobility apartine Google – e oficial

ACTUALITATE
Motorola Mobility apartine Google - e oficial

Motorola

Dupa un proces care a durat 9 luni de zile din cauza multiplelor aprobari de pe mai multe continente, Google a incheiat in sfarsit achizitia companiei Motorola Mobility.

La doar cateva zile dupa ultima aprobare primita in China, producatorul de telefoane Motorola Mobility inceteaza sa mai fie tranzactionata la bursa. Nu de alta, dar de acum face parte din Google.

Schimbarile nu au asteptat mult pana sa domine peisajul. CEO-ul Sanjay Jha a coborat din functia pe care o ocupa si a fost inlocuit de Dennis Woodside de la Google. Acesta din urma nu vine insa singur la conducerea Motorola Mobility. Pe cine mai avem? Regina Dugan – fost director DARPA, Mark Randal – fost director Amazon si Nokia, Gary Briggs – fost VP pe Marketing la Google si Scott Sullivan – fost membru in consiliul de administratie la Visa si NVIDIA.

Desi momentan nu se cunoaste destinul companiei proaspat achizitionate si al miilor de angajati, se vehiculeaza cateva scenarii. Exista o posibilitate ca Google sa nu se implice direct in conducerea acestei divizii, ci sa o lase sa se dezvolte independent. Unele surse au confirmat luna trecuta ca Motorola Mobility va fi in scurt timp vanduta producatorului Chinez Huawei. Daca se va reflecta in realitatea ultima varianta acest lucru nu ar face decat sa confirme faptul ca achizitia a fost doar cu scopul de a imbogatii portofoliul de patente al companiei.

Daca va intrebati ce s-a intamplat cu cealalta jumatate din Motorola – Motorola Solutions, functioneaza bine merci in domeniul industrial si se ocupa cu echipamente de infrastructura retelistica.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele