Google ar putea schimba fata Gmail cu ajutorul companiei Sparrow

Google ar putea schimba fata Gmail cu ajutorul companiei Sparrow

Cea mai noua achizitie din portofoliul Google, Sparrow, este compania care ar putea reinventa interfata Gmail, contra sumei de 25 milioane dolari.

google-sparrow

In momentul in care vorbim de un client simplu de email, toate ideile si proiectele actuale si de viitor ale membrilor vor fi cel mai probabil reflectate in aplicatii dedicate de Gmail sau, in cel mai bun caz, vor fi vizibile in interfata web a serviciului de email marca Google. Daca se va face simtita si sinergia celor doua echipe, sunt mari sanse sa vedem si o aplicatie standalone de acces la Gmail in Mac App Store, insa acest proiect implica multe variabile. Acelasi lucru se poate spune si despre un client dedicat de mail marca Google pentru PC-uri.

Desi nu avem inca niste termene bine definite pentru momentul in care vom vedea primele rezultate ale colaborarii Google – Sparrow, este evident pentru oricine ca o investitie de 25 milioane dolari trebuie sa se reflecte in niste produse noi sau macar in reinventarea celor vechi.

Un client de mail extrem de popular, atat pe iOS cat si pe OS X, Sparrow a fost achizitionat in urma cu cateva zile de Google. Echipa din spatele produsului, formata din 5 oameni care compuneau intreaga companie, intr-un timp foarte scurt se va muta de la Paris direct in campusul Google din Mountain View, California.

In ceea ce priveste destinul produselor care se afla deja pe piata, Dom Leca, CEO-ul companiei omonime, a recunoscut ca acestea nu vor mai primi update-uri semnificative, eventual doar patch-uri de securitate. In alta ordine de idei insa, aplicatiile nu vor disparea nici din App Store-url din Mac, nici de iOS.

Citește și:
Etichete: