14 nov. 2012 | 11:30

Cyanogen 10 permite instalarea lui Jelly Bean pe smartphone-ul tau

ACTUALITATE
Cyanogen 10 permite instalarea lui Jelly Bean pe smartphone-ul tau

Daca tot am scris pe rand articole precum HTC isi dezamageste utilizatorii, sau Sony isi dezamageste utilizatorii si alte companiile refuza sa comenteze cu privire la update-uri, a venit momentul sa mai venim si cu vesti bune pentru entuziastii sistemului de operare creat de Google.

cum instalezi Jelly Bean Cyanogen mod10

CyanogenMod 10 este numele celei mai noi versiuni de firmware custom creat de popularul grup de modderi care a devenit in aceste zile stabil. In practica este vorba de Android 4.1 Jelly Bean, o versiune de firmware pe care prea putini posesori de terminale cu Android ajung sa o experimenteze daca al lor smartphone nu vine preinstalat cu acest firmware.

Noul firmware Cyanogen este disponibil in foarte multe versiuni pentru un numar foarte mare de terminale. Un motiv pentru care CyanogenMod 10 trebuie avut in vedere chiar si de cei care beneficieaza oficial de Jelly Bean este lipsa unei interfete „imbogatite” de diversii producatori. Doar asa puteti fi utilizator de Sasmung Galaxy S III si sa scapati de TouchWiz, de exemplu. Noul firmware CyanogenMod 10 face o treaba foarte buna in a reproduce experienta originala pe care a gandit-o Google si pe care o ofera pe terminalele din familia Nexus.

Chiar daca procedura de upgrade a devenit mult mai prietenoasa in ultimii ani, daca nu aveti cunostinte legate de ideea de ROM-uri custom mai bine apelati la un „prieten” cunoscator si abia dupa aia accesati site-ul Cyanogenmod pentru a descarca firmware-ul care vi se potriveste.

Procedura trebuie urmata cu atentie si sub nici o forma incercata daca nu detineti o serie de cunostinte minime despre Linux sau cum sunt construite aceste sisteme de operare. Noi prezentam doar posibilitatea upgrade-ului si nu putem oferi informatii legat de acesta, asadar nu putem fi considerati responsabili daca smartphone-ul dvs nu mai porneste sau daca are erori dupa instalarea acestui software. Backup-ul este un element esential in acest caz si nu trebuie trecut cu vederea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele