03 iul. 2012 | 11:40

Utilizatorii de Android primesc Jelly Bean la Sfantul Asteapta

ACTUALITATE
Utilizatorii de Android primesc Jelly Bean la Sfantul Asteapta

Android Jelly Bean

Pentru a-mi aminti inca o data de ce nu trec pe Android, un sondaj simplu printre companiile producatoare de smartphone-uri si tablete a relevat ca nici macar nu exista planuri de upgrade pentru terminalele celor mai multe dintre ele. Daca in cazul Android 4.0 Ice Cream Sandwich update-ul nu a ajuns la cei mai multi utilizatori de Android nici macar la un an dupa lansare, puteti sta… linistiti – situatia se repeta cu Jelly Bean.

Din pacate, modelul Apple nu produce ecou. Faptul ca Apple lanseaza un nou sistem de operare care functioneaza fara probleme pe smartphone-uri produse si in urma cu 3 ani de zile nu stimuleaza sub nici o forma adoptarea unui model asemanator in piata terminalelor cu Android. Ca sa nu mai mentionam si de faptul ca iOS 6, ca si iOS 5 sau iOS 4 din inaintea lui, si de altfel toate versiunile ajung in aceeasi zi la totii utilizatorii de iDevice-uri, indiferent de zona pe glob sau de unde si-au luat telefonul sau tableta.

Revenind la Jelly Bean, Acer, ASUS si HTC – cu totii au refuzat sa comenteze cand a venit vorba de noul sistem de operare al Google. LG a spus ca evalueaza noul sistem de operare, dar ca momentan nu are nimic de anuntat in legatura cu propriile terminale. Samsung a anuntat cu mandrie ca Nexus S si Galaxy Nexus vor primi noul sistem de operare in iulie, insa acest fapt se datoreaza Google, nu companiei coreene. In ceea ce priveste propriile terminale, desi Galaxy S III va mai primi cu siguranta un update la Jelly Bean, la un momentdat, in legatura cu alte smartphone-uri, gigantul a refuzat sa dea vreo declaratie.

Daca va numarati printre utilizatorii de Android, nu este trist ca operatorii si producatorii de terminale va obliga sa va cumparati smartphone-uri noi pentru a beneficia de cateva functii noi? Cine o fi vinovat pentru aceasta situatie – Google sau companiile care nu mai stiu cum sa-si modifice versiunile de Android de pe terminale pentru a le face sa arate mai originale?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele