Apple si HTC s-au impacat intr-un final

Apple si HTC s-au impacat intr-un final

Procesele dintre Apple si HTC au cauzat multe victime in ultimii ani. Din fericire, trecand peste smartphone-uri HTC blocate in vama si sume imense cheltuite pe avocati, companiile implicate au ajuns la un consens.

HTC-vs-Apple

Prin comunicate de presa date de HTC si Apple zilele trecute, companiile au anuntat ca au incheiat orice dispute legate de patente. In urma unei intelegeri care probabil a implicat tranzactii semnificative de bani, orice procese dintre HTC si Apple, din orice parte a lumii, s-au incheiat brusc. Din fericire acest final neasteptat nu se reflecta doar la procesele aflate pe rol. In urma discutiilor cu usile inchise s-a semnat si un contract de licentiere pentru un set semnificativ de patente pe o perioada de 10 ani.

apple licentieaza patente companiei HTCPentru a intelege entuziasmul partilor in legatura cu acest deznodamant este suficient sa cititi declaratiile directorilor de companii. Peter Chou – CEO HTC a declarat: ,,HTC este fericit ca a rezolvat disputa cu Apple, astfel ne putem concentra pe inovatii si nu pe procese.” De partea cealalta a oceanului, Tim Cook – CEO Apple a afirmat aproape acelasi lucru ,,Suntem fericiti ca am ajuns la o intelegere cu HTC. Vom continua sa ne concetram atentia pe inovarea produselor.” cred ca si la acest capitol s-au vorbit intre ei.

O astfel de initiativa este laudabila din toate punctele de vedere, din pacate este putin probabil ca acest scenariu sa se repete si in cazurile dintre Apple si Samsung. Cu speranta ca HTC va reusi sa recastige bani din smartphone-uri cu noul portofoliu de patente pe care il are la dispozitie, nu putem decat sa le dorim succes.

Citește și: