Apple castiga un proces impotriva HTC in America

Apple castiga un proces impotriva HTC in America

Desi cele mai mediatizate conflicte dintre Apple si alte companii sunt impotriva coreenilor de la Samsung pe partea de tablete, insa nici taiwanezii de la HTC nu au scapat de actiuni legale din partea americanilor. Compania din Coupertino a castigat de curand un proces impotriva HTC, prin care poate interzice comercializarea telefoanelor care folosesc orice versiune de Android incepand de la 1.6 si pana la 2.2.

Aceasta decizie ar trebui sa intre in vigoare incepand cu data de 19 aprilie 2012. In acest timp cei de la HTC ar putea sa lucreze la ocolirea patentelor Apple, insa nu se stie daca vor reusi sau nu sa rescrie o buna bucata din functii pentru toate telefoanele afectate. Vorbim aici de terminale precum Droid Incredible, Evo 4G, T-Mobile G2 si Nexus One.

Pe de alta parte, problema adevarata se gaseste la nivelul sistemului de operare si nu obligatoriu a software-ului scris de HTC, ceea ce poate garanta succesul celor de la Apple in alte confruntari asemanatoare impotriva altor companii producatoare de terminale cu android.

Este interesant de urmarit cum va evolua aceasta situatie si daca taiwanezii vor reusi sa rescrie in timp util software-ul, inainte de a atinge limita de timp stabilita de instanta.

Voua cat de importanta vi se pare victoria Apple?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: