Noile HTC-uri sunt blocate in vama la americani – Apple e de vina

Noile HTC-uri sunt blocate in vama la americani -  Apple e de vina

htc-one-x

Unele dintre dintre cele mai populare smartphone-uri moderne, HTC One X si Evo 4G LTE, s-ar putea sa faca istorie, dar nu prin performanta. Acestea sunt primele dispozitive blocate in vama din Statele Unite ale Americii din cauza unui proces pe baza de patente.

Tinute in vama pe perioada nedeterminata, recent lansatele modele desi s-au comercializat in magazine –  cel putin One X, momentan pe langa faptul ca nu sunt in stoc nici nu vor fi prea curand.

Apple a castigat mai multe procese cu HTC pe motiv de patente. Deciziile celor  de la ITC – International Trade Commission au fost de cele mai multe ori de partea celor de la Apple in dezbaterile cu HTC. In cea mai recente iteratie, in luna decembrie a anului trecut, s-a stabilit ca HTC incalca un patent al celor de la Apple atat in aplicatia de mesaje cat si in browser. Patentul respectiv se refera la ingrosarea unui text numeric afisat pe ecran pe care sistemul de operare sau interfata Sense UI il detecteaza ca fiind numar de telefon, sau altceva, si printr-o apasare prelungia ofera utilizatorului un meniu contextual concludent.

Desi procesul avea ca deznodamant obligarea celor de la HTC de a programa un nou sistem care sa faca aproximativ acelasi lucru fara sa incalce patentul Apple, se pare insa ca nu s-au confirmat si a intrat in vigoare o a doua decizie. Incepand cu 19 aprilie anul acesta este interzis importul smartphone-urilor One X si Evo 4 LTE de la HTC in SUA.

Decizia luata in decembrie anul trecut vizeaza si smartphone-uri precum HTC One X din cauza generalitatii textului. Chiar daca aceste terminal nu exista la momentul redactarii, faptul ca are Android si este creat de HTC este suficient. Mai precis – ,,dispozitive pentru comunicatii mobile si informatii personale au fost vizate ce ruleaza Android” au fost vizate.

La ora redactarii acestui text, HTC a confirmat deja informatii descrise mai sus si „multumeste utilizatorilor pentru rabdare” in timp ce colaboreaza indeaproape cu vama SUA. Pentru a intelege la ce se refera patentul in cauza, urmariti GIF-ul de mai jos.

patent

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: