Apple forteaza decizia tribunalului din Anglia

Apple forteaza decizia tribunalului din Anglia

Dupa ce un tribunal din Anglia a stabilit ca Samsung nu a incalcat nici un patent de design cu propriile tablete Galaxy Tab, acelasi tribunal i-a obligat pe cei de la Apple sa publice o scuza pe prima pagina a site-ului apple.com. De la acea decizie a inceput aventura.

apple samsung javascript apologiez java script

Dupa ce au formulat intr-un mod ambiguu decizia tribunalului in ,,scuza oficiala”, mentionand ca desi Tribunalul din Regatul Unit a ajuns la aceasta concluzie alte tribunale le-au dat dreaptate creatorilor iPad-ului, judecatorul i-a obligat sa reformuleze.

Reformularea a fost urmatoarea

On 25 October 2012, Apple Inc. published a statement on its UK website in relation to Samsung’s Galaxy tablet computers. That statement was inaccurate and did not comply with the order of the Court of Appeal of England and Wales.

The correct statement is at Samsung/Apple UK judgement.

Ai fi zis ca lucrurile sunt in regula si ca „telenovela” s-a incheiat, din pacate Apple s-a decis ca poate sa mai „danseze” un pic in jurul deciziei judecatorului.

Scuza fortata este integrata in partea de jos a www.apple.com/uk, o particularitatea care, desi nu ofera deciziei prea mult spatiu pe prima pagina a site-ului, ii ofera totusi un pic de spatiu unde a zis judecatorul. Problema este ca Apple a mai gasit un siretlic prin care indiferent de rezolutia ecranului tau, in momentul in care accesezi site-ul companiei, daca nu vei da de scroll iti va fi imposibil sa vezi linia respectiva de text.

Prin aceste linii de cod Javascript, Apple a inselat sistemul:

var HeroResize=AC.Class({initialize:function(b){this._height=null;this._hero=$(b);
AC.Object.synthesize(this);this.__boundResizeHero=this.resizeHero.bindAsEventListener(this);
if(typeof window.ontouchstart===”undefined”){this.resizeHero();Event.observe(window,”resize”,this.__boundResizeHero)
}},setHeight:function(b){this._height=(b<0)?0:b;return this._height},resizeHero:function(){this.setHeight(parseInt(window.innerHeight||(window.document.documentElement.clientHeight||window.document.body.clientHeight),10)-310);
this.hero().style.height=this.height()+”px”}});Event.onDOMReady(function(){var b=new HeroResize(„billboard”)
});

In cazul in care nu va pricepeti prea bine la Javascript, liniile de cod de mai sus realizeaza un lucru aparent nevinovat, redimensioneaza o imagine. Problema este ca respectiva imagine este cea cu iPad mini de pe prima pagina a site-ului iar conditia pentru ca respectivul proces de redimensionare sa se incheie este ca pagina sa se termine. Mai precis, daca accesati site-ul respectiv, singura posibilitate pentru a vedea altceva decat poza respectiva si meniul celor de la Apple este sa dati de scroll.

Oare se va supara judecatorul cand va afla vestea sau va decide ca Apple s-a comportat „dupa litera legii dar nu si in spiritul ei”.