19 oct. 2012 | 10:15

Samsung castiga in Anglia. Apple obligat sa isi ceara scuze.

ACTUALITATE
Samsung castiga in Anglia. Apple obligat sa isi ceara scuze.

Desi ar putea parea un scenariu smuls dintr-un serial despre avocatura, evenimentele relatate mai jos s-au petrecut in Anglia chiar saptamana aceasta.

Samsung Apple galaxy tab ipad

In urma unui apel la o decizie a unui tribunal din Regatul Unit, Inalta Curte de Justitie a decis ca tabletele Samsung nu incalca patente de design ale Apple. Desi in 9 din 10 cazuri o procedura refuz a unui apel se incheie fara alte repercusiuni pentru fiecare dintre partile participante la proces, acest caz se pare ca a fost exceptia. Pentru a-i pedepsi intr-un fel pe cei de la Apple in urma chemarii abuzive in judecata pe cei de la Samsung, judecatorul Kitchin a obligat reprezentanti companiei americane sa-si ceara scuze printr-o pagina intr-o publicatie. Pentru a duce lucrurile la urmatorul nivel, fontul folosit in scuzele publicate trebuie sa fie Arial de marimea 14.

In acelasi ton umoristic precum decizia curtii din Regatul Unit de zilele trecute, judecatorul Colin Birss, in prima desfasurare de forte a stabilit ca tablete Samsung nu sunt ,,la fel de cool” precum iPad-urile. In plus, liniile de design din Galaxy Tab nu merg pe aceeasi simplitate extrema si subevaluata. Legat de partea de scuze, si in procesul initial nu doar la apel, Apple a fost pedepsit prin postarea unor scuze oficiale atat pe sit-ul Apple Anglia cat si in cateva publicatii nationale. Pe langa scuze, Apple trebuie sa scrie mare ca Samsung nu le-au incalcat patentele de design.

Chiar daca nu m-as descrie ca fiind un fan al sistemului britanic din orice domeniu, astfel de situatii ma amuza teribil. Este o incantare sa vezi ca procesele legate de patente se mai pot reflecta si intr-o gluma sau o pedeapsa minima.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele