06 nov. 2012 | 11:10

Apple a avut parte de o lansare spectaculoasa a noilor iPad-uri

ACTUALITATE
Apple a avut parte de o lansare spectaculoasa a noilor iPad-uri

Desi nu ar trebui sa mai vina ca o surpriza, intr-un comunicat de presa dezvaluit astazi, compania condusa de Tim Cook nu a ratat ocazia de a se lauda in ceea ce priveste cifrele de vanzare din primul weekend de lansare al noilor tablete: iPad si iPad mini.

Lansare iPad mini

Vanzarile de iPad mini au depasit cu mult stocurile pregatite. In total, la nivel global, s-au vandut 3 milioane de iPad-uri de a patra generatie si iPad-uri mini. In contextul in care Apple refuza sa imparte aceste cifre pentru fiecare categorie de produse in parte, nu putem decat sa comparam aceasta performanta cu cele 1,5 milioane de iPad-uri WiFi de a treia generatie care s-au vandut in primul weekend de comercializare din luna martie a acestui an.

Apple a simtit nevoia sa mentioneze faptul ca in martie s-a vandut doar 1,5 milioane de iPad-uri cu WiFi, desi a comunicat la momentul respectiv o cifra de vanzari de 3 milioane, deoarece lansarea din acest weekend a fost insotita doar de tablete cu conectivitate WiFi, in timp ce in luna martie era vorba de lansarea unui produs in versiunea WiFi si WiFi+Date Celulare. Atat noul iPad mini, cat si noul iPad de a patra generatie, vor fi disponibile intr-o versiune cu lacas de SIM si acces la internet, in doar cateva saptamani.

Trebuie retinut faptul ca aceasta performanta a fost atinsa de catre Apple in contextul lipsei unor lansari spectaculoase la magazinele Apple din New York din cauza uraganului Sandy, magazine care erau semnificative din punct de vedere al vanzarilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele