17 ian. 2017 | 07:44

Windows 7 a devenit periculos, conform celor de la Microsoft

ACTUALITATE
Windows 7 a devenit periculos, conform celor de la Microsoft

Foarte mulți utilizatori de PC cu experiență se încăpățânează să rămână la Windows 7, dar cei de la Microsoft au clasificat acest gest ca fiind un risc de securitate.

Statistic, chiar și la mai bine de un an după lansarea Windows 10, cei mai mulți posesorii de PC-uri sunt de părere că Windows 7 este cel mai bun din istoria gigantului din Redmond. Foarte stabil, cu o interfață ușor de folosit și compatibil cu orice periferice din lume, este ușor să înțelegi de ce unii nu vor să renunțe la el. În contextul în care Microsoft speră să ajungă în câțiva ani la un miliard de utilizatori de Windows 10, filozofia celor care nu vor să renunțe la Windows 7 nu este chiar bună pentru ei.

Din acest motiv, am văzut în ultimul an mai multe tentative din partea companiei americane de a ne motiva să migrăm la Windows 10. Cel mai recent efort în această direcție vine din partea Microsoft Germania printr-o postare pe blogul oficial al companiei. În acel context, Windows 7 este înfățișat ca un pericol semnificativ pentru securitatea sistemului și a datelor voastre.

Din câte se pare, gradul de securitate incorporat în Windows 7 este demodat și nu va mai putea face față cerințelor actuale din ce în ce mai exigente pe marginea acestui subiect. Ca urmare, dacă vă doriți ca sistemul vostru să fie cât se poate de sigur, ideal ar fi să faceți cât mai curând tranziția la Windows 10. ,,Windows 10 este singura versiune de Windows ca oferă suport pentru cele mai noi procesoare Intel, AMD și Qualcomm. În plus, multe programe sunt deja scrise și dezvoltate pentru versiuni mai noi de Windows.” În cuvintele autorului, procesul de update la noul SO este reprezentat ca o urgență majoră. Pentru companii, ambiția de a rămâne la Windows 7 înfățișează riscuri enorme.

,,Încet, încet, Windows 7 devine bătrân. Nu satisface cerințele tehnologiilor moderne actuale și nici cerințele de securitate sporite ale departamentelor IT. Am învățat de la Windows XP că toate companiile ar trebui să facă din timp primii pași pentru evitarea riscurilor și costurilor suplimentare pe viitor.” Markus Nitschke, directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft Germania este foarte hotărât să sperie persoanele care utilizează în continuare Windows 7.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele