14 feb. 2016 | 18:40

Tot ce trebuie să știi despre LG G5 înainte de lansarea oficială

ACTUALITATE
Tot ce trebuie să știi despre LG G5 înainte de lansarea oficială

Noul telefon al celor de la LG va fi lansat pe piață în mai puțin de o săptămână. În acest articol, vă vom prezenta tot ceea ce știm în legătură cu LG G5.

Despre LG G5 știm aproape sigur că va fi anunțat în data de 21 februarie, în aceeași zi cu Samsung Galaxy S7. După cum s-a mai scris, acest format de eveniment este diferit de cel de anul trecut, când LG a așteptat până după încheierea târgului de mobile pentru a-și anunța vârful de gamă pe 2015.

În mod evident, detaliile oficiale despre terminal sunt în continuare doar zvonuri. Sud coreenii s-au sfiit să ne aducă la cunoștințe mai multe particularități legate unul dintre telefoanele anului. Acest lucru, însă, nu a reușit să oprească apariția unui număr uriaș de zvonuri în ultima perioadă. De la senzorii foto, până la designul telefonului, nu este un singur element important care să nu fi fost subiectul unui leak.

LG G5 va avea un ecran mereu activ

Conform unei postări recente pe Twitter a echipei LG, viitorul G5 va avea un ecran care va fi mereu activ. Numită ”Always ON”, tehnologia va arăta numai un set de informații esențiale, asemenea lui LG V10, numai că în loc să fie doar doar o fâșie separată în capul ecranului mare, aceasta va fi plasată pe tot ecranul.

Asta demonstrează că noul G5 nu va avea un ecran AMOLED, așa cum a avut până acum. Ecranele AMOLED, populare printre majoritatea producătorilor de telefoane mobile, oferă posibilitatea de observare a unor informații parțiale în stil Glance View, dar pentru un consum relativ ridicat de baterie. În rest, display-u se pare că va avea o diagonală de 5,3 inci și va suporta aceeași rezoluție QHD pe care am văzut-o și pe ultimele două telefoane din serie.

LG G5 va avea o carcasă cu touch

Pentru viitorul lor flagship, coreenii Quick Cover va avea o funcție touch, permițând utilizatorilor să răspundă la apeluri chiar și atunci când ecranul telefonului este acoperit de carcasa propriu-zisă. Aparent, tehnologia din spatele noii carcase constă dintr-o peliculă cu aspect metalic glossy, ce-i oferă telefonului un aspect elegant și futuristic. Pe lângă preluarea apelurilor, cei interesați pot de asemenea să controleze alarmele prin plasa metalică fără să fie nevoiți să deschidă carcasa.

LG G5 va avea o carcasă Quick Cover cu funcție touch

Un design reînnoit

Lăsăm la o parte display-ul și carcasa și ne concentrăm puțin asupra design-ului. Pe lângă faptul că aparatul va folosi pentru prima oară o carcasă integral din metal, se pare că va avea alt amplasament al butoanelor. Dacă în trecut vedeam butoanele de volum pe spatele aparatelor din această serie, în cazul LG G5 acestea vor fi transpuse pe rama din stânga. Butonul de pornire își va menține poziția și va fi în continuare însoțit de un senzor de amprentă, ambele fiind integrate sub camera principală a telefonului.

LG G5 design

Ar putea fi primul flagship modular

Mai mult decât atât, LG G5 ar putea fi un telefon modular. Coreenii vor să rezolve în acest fel una dintre marile probleme ale smartphone-urilor din anul 2015: faptul că bateriile nu puteau fi înlocuit. Designul modular le-ar permite utilizatorilor să introducă o baterie nouă foarte ușor. Cum? Dându-le posibilitatea de a înlătura partea inferioară de pe un LG G5. Asta ar însemna că portul USB, jack-ul pentru căști și difuzoarele ar putea fi deconectate temporar.

LG G5 baterie

Specificații tehnice

Conform celor de la Geekbench, noul telefon de la LG vine cu puternicul Snapdragon 820 și 4GB RAM. Deși piesele par unele standard pentru 2016, e clar o îmbunătățire considerabilă față de componentele lui G4. În plus, noul aparat va veni cu Android 6.0.1 și e posibil ca LG să mențină tradiția implementării propriei sale interfețe grafice.

Comparat cu performanța viitorului Galaxy S7 înregistrată de același site dedicat testelor de performanță, viitorul LG G5 stă mai bine decât terminalul Samsung cu un scor de 5061 versus 4979 al lui Galaxy S7. Deși până acum se credea că vom avea de-a face cu 3GB RAM, imaginile de pe Geekbench ne sugerează că LG G5 ar putea fi al doilea telefon cu 4GB RAM produs de coreeni.

Acestea sunt, pentru moment, cele mai interesante informații în legătură cu LG G5. După cum am menționat mai devreme, lansarea oficială va avea loc la Barcelona, pe 21 februarie, în aceeași zi cu evenimentul celor de la Samsung.