02 iun. 2015 | 17:40

Samsung Galaxy S6 încă nu poate ține pasul cu iPhone 6

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S6 încă nu poate ține pasul cu iPhone 6

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge s-au bucurat de un succes considerabil până acum, însă nu pot depăși cele mai nou telefoane Apple la capitolul vânzări.

Luna aprilie a fost, din anumite puncte de vedere, una relativ bună pentru cele două flagship-uri Samsung. Cu toate acestea, Galaxy S6 și S6 Edge nu au fost capabile să depășească iPhone 6 și iPhone 6 Plus la capitolul vânzări. Conform unui studiu efectuat de Counterpoint, dispozitivele Apple au fost cele mai bine vândute telefoane. Firma care s-a ocupat cu studiul nu a menționat, însă, numărul de terminale vândute.

De cealaltă parte, Samsung a reușit să livreze aproximativ 10 milioane de dispozitive Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, dintre care 60% au fost vândute deja. Astfel, 40% din totalul telefoanelor nu au fost vândute încă, procent despre care Counterpoint spune că se regăsește între limitele normale pentru un produs nou. Studiul amintește și de impactul celor două telefoane asupra pieței și asupra altor telefoane Samsung, în particular.

Astfel, succesul Galaxy S6 și S6 Edge a dus l o scădere în vânzările de modele Galaxy S5 și Alpha. Din câte se pare, nici Samsung Galaxy Note 4 nu a scăpat. Varianta Edge s-a descurcat mult mai bune decât s-au așteptat coreenii, aceștia putând înregistra vânzări și mai mari dacă nu ar fi avut probleme cu producția.