23 iul. 2015 | 11:17

Samsung Galaxy Note 5, lansat mai devreme decât te așteptai

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 5, lansat mai devreme decât te așteptai

Phablet-ul Samsung Galaxy Note 5 ar putea fi lansat la mijlocul lunii august, mai devreme decât era așteptat.

Ultimele luni nu au fost unele foarte bune pentru cei de la Samsung. În ciuda review-urilor pozitive pe care le-au primit noile telefoane din seria Galaxy S, vânzările înregistrate de acestea nu au fost impresionante. În aceste condiții, coreenii se pare că vor grăbi lansarea dispozitivului Galaxy Note 5. După cum știți, phablet-urile era anunțate, de obicei, la Berlin în cadrul IFA, la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. Anul acesta, însă, Samsung vrea să le ia fața celor de la Apple și se pare că vor introduce telefonul cu aproximativ două săptămâni mai devreme, pe 13 august.

Samsung Galaxy Note 5

Conform publicației Business Insider, Samsung va organiza un eveniment în New York, unde vor fi prezentate atât Galaxy Note 5, cât și Galaxy S6 Edge Plus. Pe seama primului dintre acestea au apărut numeroase zvonuri în ultimul timp. Unul dintre acestea vorbește despre posibila implementare a unui slot pentru carduri microSDXC, informație obținută dintr-un User Agent Profile de pe site-ul Sprint. De asemenea, se pare că bateria nu va putea fi înlocuită, Samsung implementând, în schimb, una cu o capacitate de 4.100 mAh.

Același User Agent Profile menționează 3GB RAM atât pentru Galaxy S6 Edge Plus, cât și pentru Galaxy Note 5, deși până de curând se credea că Note 5 va avea 4GB. Display-ul ar trebui să aibă o diagonală de 5,67 inci cu o rezoluţie nativă QHD, iar procesorul ar urma să fie un Exynos 7422.