24 ian. 2015 | 15:33

PlaytechApp – Star Wars: KOTOR, unul dintre cele mai bune jocuri RPG este pe Android

FEATURE
PlaytechApp - Star Wars: KOTOR, unul dintre cele mai bune jocuri RPG este pe Android

Star Wars: Knights of the Old Republic, considerat de mulți cel mai bun joc RPG Star Wars, a aterizat în urmă cu ceva timp și pe Android.

”A long time ago, in a galaxy far, far away….” și apoi legendarul intro marca Star Wars. Mi-a mai fost dat să văd așa ceva pe mobil, însă parcă niciodată nu am fost la fel de impresionat precum am fost când am pornit pentru prima oară Star Wars: Knights of the Old Republic. Legendarul RPG produs de BioWare a apărut în urmă cu o lună pe Android, iar legiunile de fani ai popularei serii create de Geroge Lucas au jubilat. Vestea că unul dintre cele mai de seamă jocuri poate este acum disponibil pe Google Play Store s-a răspândit rapid, iar într-o lună, Star Wars: KOTOR a reușit să strângă zeci de mii de descărcări pe Play Store.

star wars kotor a long time ago 1

Star Wars: KOTOR a fost printre puținele jocuri din respectivul univers care au reușit să fie apreciate la scară mondială. Poveste captivantă din primul joc a fost continuată de cel de-al doilea într-o manieră similară, fiind introduse noi personaje, noi planete și noi elemente de gameplay. Din această cauză, vestea că un al treilea Star Wars: KOTOR nu va mai fi creat i-a întristat pe foarte mulți care ar fi dorit să asiste la o revenire a faimosului Darth Revan în prim plan.

10936941_981657718529692_1800393465_o

Deoarece l-am menționat pe Revan, ar fi timpul să prezentăm foarte pe scurt povestea și contextul în care se desfășoară întâmplările din jocul Star Wars: KOTOR. Întâmplările au loc cu mii de ani înainte celor prezentate în film. Republica, o uniune de planete care au acceptat un set de legi comune, se confruntă cu războaie pe toate fronturile. Invazia unei facțiuni denumită ”Mandalorieni” din urmă cu ceva timp aproape a distrus Republica. Aceasta a fost salvată de doi cavaleri Jedi, Revan și Malak, care, ignorând ordinele consiliului Jedi, au plecat la război. Bătăliile duse de aceștia au echilibrat balanța, iar într-un final, au reușit să câștige războiul.

star wars kotor 3 revan malak

Dar Revan și Malak au devenit atrași de partea întunecată a forței și, astfel, cei doi eroi și-au unit forțele cu Sith, inamici declarați ai Republicii de mii de ani. Adunând o armată vastă, aceștia au pornit la atac, iar în timpul acestui război are loc acțiunea din joc. Revan a fost omorât pe parcurs (sau cel puțin așa ni se spune la început), iar Malak a preluat comanda și forțele Sith par a fi acum de neoprit.

Înainte ca aceste fapte să vă fie prezentate, va trebui să vă creați personajul. Aveți de ales dintre trei clase diferite: ”Scoundrel”, pentru cei care vor să evite pe cât posibil confruntările, ”Soldier”, pentru cei care adoră luptele și ”Scout”, pentru cei care doresc un echilibru între precedentele două clase. Vă puteți alege un personaj masculin sau feminin. După ce v-ați hotărât aici, urmează procesul de creare. Aici aveți două opțiuni: puteți alege să vi se creeze automat un personaj sau îl puteți crea manual, diferența fiind că în cea de-a doua situație puteți alege voi în ce abilități și caracteristici investiți punctele disponibile la început.

10935758_981657555196375_845352887_o

Dacă optați să creați manual personajul, va trebui să alegeți următoarele: înfățișarea, atributele, abilitățile, diversele acțiuni pe care le poate efectua și numele. Atributele, abilitățile și diversele acțiuni posibile au un număr limitat de puncte pe care veți putea să le investiți în ele, așa că va trebui să vă dați seama care sunt prioritățile. Cei care vor, de exemplu, să fie capabili să creeze mai mult elemente, pot investi în ”Computer Skill” sau ”Demolitions”.

După ce ați terminat cu acestea, începe jocul. În spațiu, deasupra planetei Taris, are loc o bătălie între o flotă Jedi și o flotă Sith. Personajul vostru este chemat de un membru al echipajului la bătălie pentru a o apăra pe Bastilla Shan, cavalerul Jedi pe care mizează Republica în războiul împotriva lui Malak.

star wars kotor 2

Jocul nu pare a avea nicio problemă în ceea ce ține de fluență. Mișcarea este normală și nu am observat pentru niciun moment vreo schimbare. Foarte important este că acesta nu a picat absolut niciodată. Nu am avut de a face cu nicio eroare de genul ”Star Wars: KOTOR has stopped working”. Cu toate acestea, este un mic defect. De fiecare dată după ce închid complet jocul și încerc să intru la loc în el, acesta mă încarcă salvările. Procesul se blochează undeva pe parcurs și, căutând pe net, am descoperit că trebuie să intru în fișierul jocul, iar la”game in progress” să șterg fișierul temp. Soluția a funcționat, problema fiind însă ca va trebui să faceți acest lucru de fiecare dată când îl redeschideți.

10939082_981657675196363_2077500850_o

Calitatea texturilor este una foarte bună, iar efectele sunt foarte reușite pentru un joc relativ vechi. Pentru a le aprecia, vă recomand să fiți atenți la cum reflectă lumina armura Sith pe care o veți primi la început pe Taris.

Când începeți jocul, vi se vor prezenta controlurile de bază. Dezvoltatorii jocului s-au descurcat foarte bine aici, fiind foarte ușor să controlați personajul și să umblați în meniu. Pentru a-l deplasa, trebui să puneți degetul pe ecran și să glisați în sus, pentru a alerga. În acest timp, orice glisare spre dreapta sau stânga va schimba direcția în care acesta aleargă.

10944986_981657545196376_2079174717_o

Opțiunile sunt așezate foarte bine, în mare parte la fel ca pe varianta de PC. Harta este în stânga sus, personajele în stânga jos, alături de opțiunile de a pune pauză și de a intre în modurile ”stealth” și solo, în dreapta jos avem acțiunile și opțiunile legate de acestea, iar în dreapta sus putem vedea meniul, ajutorul care vă va explica felul în care funcționează jocul și un foarte util buton pentru salvarea rapidă a progresului. Așa că la orice moment de cumpănă veți avea posibilitatea de a salva rapid progresul înregistrat.

10939464_981657651863032_2042325338_o

M-am obișnuit foarte rapid cu meniul și cu modul în care mișcați personajul. Cu toate acestea, am descoperit că am tendința să pun degetul pe partea din stânga a ecranului pentru deplasarea și, din această cauză, apăs uneori din greșeală butonul de pauză. Dar în afară de acest mic inconvenient, nu am descoperit nimic care să afecteze per total experiența jocului. Nici măcar faptul că uneori ești blocat în colțuri de proprii camarazi nu încurcă așa rău, fiind capabil să schimbi foarte rapid personajul pe care îl controlezi. Astfel, dacă la un moment dat Carth Onasi stă lângă personajul vostru și nu puteți trece de el, este foarte ușor să îl selectați pe ”amiral” și să îl mutați în alt loc pentru a permite caracterului vostru să iasă.

Pe lângă Carth Onasi, își vor face apariția în cadrul jocului numeroase alte personaje, fiecare contribuind într-un mod anume pentru a vă ajuta să progresați. Aceștia vor evolua în paralele cu voi și veți putea să investiți punctele câștigate de ei în dezvoltarea lor. De cele mai multe ori, însă, este recomandat să nu pierdeți timpul și să alegeți ca întreg procesul să fie realizat automat. Jocul va detecta automat clasa acestora și va investi puncte în funcție de aceasta.

10906680_981657641863033_2057097058_o

Fanii seriei probabil își aduc foarte bine aminte de dialogurile pe care mulți dintre noi le ascultam de fiecare dată când jucam acest Star Wars: KOTOR. Pentru că Star Wars: KOTOR pentru Android este jocul original complet, niciun dialog și nicio secvență din varianta de PC nu a fost eliminată. Este într-adevăr întregul joc pentru Android, iar asta nu poate decât să ne bucure. Dacă vreți, totuși, să treceți peste ele, nu trebuie decât să apăsați o dată pe ecran și se va rezolva. Coloana sonoră are și ea aceleași piese excepționale care ne-au impresionat și în varianta de PC.

În concluzie, Star Wars: KOTOR pentru Android este un deliciu, nu numai pentru fanii hardcore ai seriei, dar și pentru toți ceilalți care vor un joc cu o poveste captivantă și un gameplay de excepție. Grafica este și ea foarte bună, iar dacă aveți de gând să îndepliniți și toate misiunile secundare (ceea ce vă recomand cu căldură să faceți pentru a avea partea de experiența cea mai bună), Star wars: KOTOR vă va ține ocupat o perioadă. Jocul este disponibil pe Google Play Store și vă va costa aproximativ 22 RON.

galactic-empire-iwo-jima-war-2707314-1366x768