18 nov. 2015 | 12:03

O fotografă face artă cu o cameră de 0.3 MP pentru copii

ENTERTAINMENT
O fotografă face artă cu o cameră de 0.3 MP pentru copii

Pentru a demonstra că poți face artă fotografică și fără un număr record de pixeli, o fotografă americană a decis să ia un model chinez la o sesiune de photoshooting prin Hong Kong.

Astăzi, până și telefoanele mobile au ajuns să facă imagini mai bune decât aparatele DSLR de acum cincisprezece ani. Pe vremea aceea, primele aparate digitale aveau 1 sau 2 megapixeli și capturau fotografii pixelate, de care mai nimeni nu se plângea. Astăzi, un aparat de 16 sau 20 de megapixeli poate face fotografii atât de detaliate, încât simpla lor captare poate impresiona un mic public.

Un fotograf de talie mondială face artă cu o cameră de 0.3 MP pentru copii

Totuși, fotografa americană Lara Jade a ținut să demonstreze că lumina, subiectul fotografiat și contextul contează mai mult decât rezoluțiile 4K, la care multe dintre fotografiile moderne sunt făcute. Așadar, aceasta a luat o camera sub 1MP, numită Anpanman, pentru copii, și făcut o serie de poze stil ”haute couture” în Hong Kong.

Un fotograf de talie mondială face artă cu o cameră de 0.3 MP pentru copii

Fiind parte din concursul Cheap Camera Challenge la DigitalRev TV, fotografa americană a trebuit să facă niște poze convingătoare fără obiectiv, ecran sau chiar vizor. Tot ce avea la îndemână era un sistem ieftin de captură digitală. Rezultatele nu au fost fantastice pentru standardele de azi, dar arată cât de mult contează, de fapt, subiectul și ambientul din jur, pe lângă calitatea camerei.