Canon aduce în România DSLR-urile de 50 de megapixeli. Cine are nevoie de astfel de camere?

Canon aduce în România DSLR-urile de 50 de megapixeli. Cine are nevoie de astfel de camere?

După telefonul Nokia cu 41 de megapixeli, Canon a anunțat anul acesta 5DS și 5DS R cu o rezoluție de 50 de megapixeli. Acestea au senzor full frame și nu sunt pentru obișnuitele tale poze de vacanță.

Canon a adus pentru teste modelele Canon 5DS și 5DS R, iar debutul a fost la studioul lui Alex Gâlmeanu. Ce au special ambele camere este rezoluția foarte mare, Canon concurând astfel cu camerele foto pe format mediu de la Pentax sau Hasselblad. Mai mult, cele două nu sunt pentru utilizatorul obișnuit, oferind mult prea mulți pixeli pentru fotografii obișnuite, de publicat pe Facebook. În schimb, sunt camere foto dedicate segmentului profesionist, care are nevoie de printuri imense ori de imagini pe care să poată da zoom destul de mult.

Modelele 5DS şi EOS 5DS R sunt dotate cu un sistem de autofocalizare în 61 de puncte, cu 41 de puncte în cruce, senzor de 50,6 MP CMOS și o plajă ISO până la 6.400. Nu sunt modele destinate fotografiilor în condiții de luminozitate scăzută, ci fotografiilor de studio, în care condițiile sunt controlate. Cele două au un preț de 16.999 de lei pentru 5DS, respectiv 17.999 de lei pentru 5DS R.

Singura diferență între Canon 5DS și 5DS R este filtrul low-pass. Pe 5DS este prezent, însă pe 5DS R filtrul low-pass este anulat de un sistem din interiorul camerei. Pe scurt, după cum explică Blog de fotografie, camera are un astfel de filtru, dar este anulat de un altul din interiorul camerei. Efectul ar trebui să fie același, imagini mai sharp, mai clare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: