16 apr. 2015 | 11:48

O cameră revoluționară: Creează singură energia necesară funcționării

ACTUALITATE
O cameră revoluționară: Creează singură energia necesară funcționării

Printr-o tehnologia complet diferit de orice altceva există pe piaţă, această cameră se alimentează cu lumina din imaginile imortalizate.

Ca de fiecare dată când vine vorba de o tehnologie revoluţionară, rezultatele iniţiale nu sunt neapărat spectaculoase, dar principiul de funcţionare din spate are potenţialul de a te uimi.

Imaginea de mai jos, alb-negru şi de rezoluţie mică, a fost capturată în cel mai neobişnuit mod cu putinţă. Practic, este rezultatul unei camere digitale care nu doar că imortalizează pixelii din faţa obiectivului dar şi foloseşte lumina din acei pixeli pentru alimentare într-un mod similar cu . Această idee revoluţionară este posibilă datorită utilizării de , componente electronice întâlnite în mod uzual atât în camere foto, cât şi în panouri solare. Diferenţa constă în faptul că acestea sunt configurare să şi înmagazineze energie, nu doar să o transporte.

fotografie solara camera foto

Dacă nu era evident, performanţa atinsă de cercetătorii de la Universitatea din Columbia prin această metodă nu poate concura momentan cu camera de la un smartphone sau un DSLR. În acest format nu au fost capturaţi decât 1.200 de pixeli alb-negru (pe lățime), pe lângă faptul că volumul de lumină din faţa camerei trebuie să fie semnificativ pentru a funcţiona. Important este însă că precedentul a fost creat. Dacă tehnologia va fi perfecţionată, există în timp posibilitatea realizării de camere foto fără baterii.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele