14 mai 2015 | 16:24

Google aduce Android One în Europa: Care este prima țară în care ajunge

ACTUALITATE
Google aduce Android One în Europa: Care este prima țară în care ajunge

În vara anului 2014, Google a prezentat Android One, o versiune stock de Android destinată dispozitivelor foarte ieftine pentru țările în curs de dezvoltare. Dincolo de granițele Asiei, face un pas spre Europa.

Compania a încheiat un parteneriat cu General Mobile pentru un dispozitiv accesibil cu dotări premium, care se pare că va costa puțin peste 1.000 de lei. Terminalul are display de 5 inci cu rezoluție 720p, procesor Qualcomm Snapdragon 410, 2GB memorie RAM și spațiu de stocare 16GB. De asemenea, va beneficia de viteză 4G. Camera foto de pe spate va avea 13 megapixeli, iar cea frontală 5 megapixeli. Bateria integrată este de 2.500 mAh, iar terminalul este acoperit în imitație de piele.

android one turcia

În urmă cu ceva timp, Google a anunțat că doar în câteva săptămâni telefoanele din programul Android One disponibile în India vor primi Android Lollipop. La acel moment, lumea nu știa sigur dacă Google se va ține de promisiune sau nu. Google anunțase că telefoanele din programul Android One vor primi update-ul până la finalul lunii ianuarie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. După această întârziere, compania a livrat mai repede ultima actualizare.

Telefoanele Android One din India au primit deja Android 5.1 Lollipop, ultima versiune a sistemului de operare. Prima companie care a anunțat upgrade-ul a fost Micromax pentru modelul Canvas A1. Conform GSMArena, printre cele mai importante schimbări aduse de acesta se numără reintroducerea modului silențios, absent în versiunile precedente, și implementarea mai bună a setărilor rapide pentru WiFi și Bluetooth.

Pe lângă introducerea suportului pentru HD Voice, cea mai importantă funcție din Android 5.1 Lollipop poartă numele de Device Protection. Aceasta este similară cu funcția la care au acces deja de câțiva ani utilizatorii de dispozitive Apple. Mai precis, un smartphone sau o tabletă cu Android 5.1, chiar și dacă este readusă la parametrii din fabrică, nu mai poate fi folosită niciodată dacă nu vă autentificați cu ID-ul și parola de Google care au fost folosite anterior.