06 mart. 2015 | 06:04

De ce este mai rapid primul iPhone 2G faţă de iPhone 6? [VIDEO]

ACTUALITATE
De ce este mai rapid primul iPhone 2G faţă de iPhone 6? [VIDEO]

Printr-unul dintre cele mai interesante clipuri comparative din ultimul an, devine evident că iPhone 2G cu iOS 3 este cu iOS 8.

După ce am văzut, o lungă perioadă de timp, şi Androide ce rulau diferite versiuni de sisteme de operare, aproape că am uitat discrepanţa de performanţă care s-a creat între un iOS de acum 4-5 ani şi cea mai recentă versiune.

Pentru că nu trebuie să fii un expert ca să-ţi dai seama că versiunile mai recente de iOS insistă mai mult pe efecte de tranziţie, decât pe sprinteneală, un internaut s-a gândit să creeze clipul de mai jos. Prin intermediul acestuia, puteţi vedea cum, în mod surprinzător, un iPhone 2G cu iOS 3 instalat este mult mai sprinten decât un iPhone 6 cu iOS 8 instalat. Diferenţa de timp dintre momentul în care este preluată şi pusă în aplicare o atingere a ecranului este atât de mare, încât este evident că nu are neapărat legătură cu performanţa hardware a telefoanelor, ci cu filozofia pe care Apple o aplică în cazul noilor versiuni ale sistemului de operare. Pur şi simplu, pe bătrânul iOS 3, timpul de răspuns este inexistent, pe când în cazul iOS 8, diferenţa este mult mai mare.

În altă ordine de idei, dacă nu ar exista un clip ataşat acestor sesizări, întregul fenomen vi s-ar putea părea absurd. Este suficient însă să vă deblocaţi noul iPhone 6 sau iPhone 6 Plus şi să încercaţi instant să navigaţi în meniu. Realitatea este că nu puteţi, din cauza animaţiilor care vă trag în spate.

Încercând să şi schimbe ceva, nu doar să se plângă, Van Hecke, realizatorul clipului, a înaintat deja o sesizare către Apple pe marginea acestei probleme, în timp ce noi sperăm ca în următoarele versiuni de iOS să nu mai trebuiască să stăm după telefon pentru a intra în Settings.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele