Testul suprem al sunetului pentru iPhone: Care se aude cel mai bine [VIDEO]

Pentru că există în continuare modele funcţionale ale tuturor iPhone-urilor, cineva s-a gândit să facă al puterii audio cu toate variantele.

Orice vă poate confirma că nu toate telefoanele ieşite din Cupertino sunt la fel. Schimbările de design, din două în două generaţii, sunt cele mai evidente. Se pare însă că şi la interior există nişte diferenţe semnificative şi nu ţin doar de puterea de procesare.

Dacă vă aflaţi printre cei care în loc să-şi aleagă un telefon după diagonală, baterie sau grosime se orientează după puterea difuzoarelor, testul de mai jos vă este dedicat. Aceasta a fost realizat de cei de la iClarified şi are ca scop compararea volumului la care sună fiecare iPhone. Cum era de aşteptat, există diferenţe semnificative de la generaţie la generaţie, dar nu de fiecare dată modelul mai nou este mai zgomotos.

În urma testului s-a ajuns la concluzia că iPhone-ul 3GS este capabil să emită 103,6 dBA, în timp ce modelul mai nou, iPhone 4, se rezumă la doar 92,9 dBA. iPhone-ul 5 sare până la 104 dBA, în timp ce urmaşii săi, iPhone-ul 5S şi 5C coboară semnificativ ştacheta. Partea bună a întregii ecuaţii este că cele mai recente iDevice-uri au şi cele mai puternice difuzoare. iPhone-ul 6 se mândreşte cu 105,4 dBA, în timp ce masivul iPhone 6 Plus are o putere de 105 dBA.

Alexandru Puiu
08:42 28.01.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video