23 iul. 2015 | 06:07

Ca să te sperie un pic, Google Maps îţi arată pe unde ai fost

ACTUALITATE
Ca să te sperie un pic, Google Maps îţi arată pe unde ai fost

Printr-o nouă funcţie inovatoare intitulată Your Timeline, Google Maps îţi arată traseele tale din ultimii ani.

Dacă la un moment dat a mai existat o fărâmă de speranţă în faptul că Google nu îţi monitorizează fiecare pas şi fiecare aventură offline sau online, gigantul din Mountain View s-a decis să o spulbere printr-o nouă funcţie. Aţi folosit vreodată Google Maps în ultimii ani sau v-aţi urcat vreo imagine pe Google Photos? Nu vă aduceţi aminte? O să vă amintească Google imediat prin Your Timeline.

O nouă secţiune din Google Maps, disponibilă doar vouă şi celor de la Google este în egală măsură uimitoare, atractivă şi şocantă. Printr-un click pe acest link vi se va afişa pe ecran o hartă cu câteva puncte roşii. Un click pe orice dintre ele vă va afişa întregul traseu pe care l-aţi urmat într-o anumită dată, fie desprins din utilizarea Google Maps ca soluţie de navigaţie la momentul respectiv, fie decriptat din informaţiile de geotagging ale imaginilor urcate vreodată pe Google Photos sau orice alt serviciu Google. ,,Your Timeline îţi permite să vizualizezi rutinele tale din lumea reală, să vezi călătoriile pe care le-ai făcut şi să-ţi faci o părere despre locaţiile în care îţi petreci timpul.

[related]

În teorie, puteţi asocia multe cuvinte laudative cu această funcţie, din păcate nu aţi greşi sub nici o formă dacă aţi clasifica-o ca fiind macabră. Eu m-am speriat un pic când am văzut un traseu urmat de mine în urmă cu mai bine de doi ani însoţit de imagini făcute cu telefonul meu. Cum se întâmplă de obicei, Google insistă destul de mult pe securitatea acestei funcţii şi pe faptul că e disponibilă doar pentru ochii voştri. Mai mult decât atât, puteţi edita punctele de pe hartă, puteţi şterge complet anumite locaţii din istoricul deplasărilor voastre sau le puteţi redenumi pentru momentele când le veţi arăta altei persoane.

Momentan, Your Timeline este disponibil doar pe Android şi desktop, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până soseşte pe iOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele