05 feb. 2015 | 17:19

Apple iese în faţă, în timp ce Android-ul a pierdut conducerea în cea mai importantă piaţă

ACTUALITATE
Apple iese în faţă, în timp ce Android-ul a pierdut conducerea în cea mai importantă piaţă

Pentru prima oară în mai bine de trei ani, popularitatea iOS a depăşit-o pe cea a Android pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Un nou studiu publicat recent de la cei de la Kantar confirmă nişte date destul de uimitoare vizavi de piaţa dispozitivelor mobile. La doar câteva zile după ce Apple anunţat că a reuşit să vândă nu mai puţin de , o valoare record pentru companie, se pare că Tim Cook mai are un motiv de celebrare.

Popularitatea Android la nivel global a scăzut semnificativ în ultima perioadă, în parte, datorită vânzărilor dezamăgitoare înregistrate de Samsung. În SUA cel puţin, pentru prima oară în aproximativ trei ani de zile, doar în trimestrul al treilea din 2014, cota de piaţă a platformei Google a fost depăşită de iOS. În timp ce iPhone-urile au ajuns să aibă 47,7 procente din piaţă, în creştere cu 3,8 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, Android-ul a scăzut cu 3,8% în aceeaşi unitate de timp până la 47,6 procente. Această valoare este destul de apropiată de cele 5 procente de scădere a vânzărilor de Androide confirmată de ABI printr-un studiu publicat la începutul acestei săptămâni.

Dacă nu era evident pentru toată lumea, aceste schimbări surprinzătoare în piaţă sunt datorate în mare parte noilor smartphone-uri cu ecrane generoase ieşite din Cupertino, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. ,,Chiar dacă vânzările de iPhone 6 şi iPhone 6 Plus sunt fără precedent, performanţa aferentă ultimului trimestru indică faptul că Apple are un portofoliu de produse mai puternic ca niciodată. Cu o plajă de dispozitive disponibile la mai multe praguri de preţ, atât la abonament cât şi în regim pre-pay, Apple a fost capabilă să profite de oferta slabă a Android pe segmentul high-end al pieţii.” Carolina Milanesi, director pe partea de cercetare la Kantar Worldpanel ComTech a sintetizat foarte bine situaţia evoluţiei din piaţă.

În teorie, următoarea perioadă ar trebui să fie încărcată de multe lansări importante pe partea de Android, cu nume precum Xperia Z4, LG G4, HTC One M9 sau . În practică însă, doar utilizatorii vor decide dacă acele aparate vor reuşi din nou să aducă în actualitate supremaţia Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele